Sundance 2018: Spotlight kategória

A Spotlight kategóriában az előző év legjobb filmjei szerepelnek a fesztivál szervezőinek válogatásában. Az elmúlt években ebben a szekcióban debütált a Lunchbox, az Ida, a Nyers és A homár.

SPOTLIGHT_

Beast / Egyesült Királyság (írta és rendezte: Michael Pearce)

Sztori: Egy kis szigeten élő zárt közösséget ismerhetünk meg, amelynek egyik nő tagja beleszeret egy rejtélyes ismeretlenbe, aki arra biztatja őt, hogy hagyja ott az őt elnyomó családját. Miután a férfit több kegyetlen gyilkossággal is megvádolják, a nő rájön, mi mindenre képes azért, hogy megvédje szerelmét.

Szereplők: Jessie Buckley, Johnny Flynn, Trystan Gravelle, Geraldine James, Charley Palmer Rothwell - Amerikai premier

Foxtrot / Izrael (író és rendező: Samuel Maoz, producerek: Michael Weber, Viola Fügen, Eitan Mansuri, Cedomir Kolar, Marc Baschet, Michel Merkt) — Michael és Dafna élete végleg megváltozik, amikor katonák kopogtatnak az ajtajukon, és közlik velük, hogy a fiuk, Jonathan meghalt. Miközben Dafna folyton nyugtatókat szed, Michaelben hatalmas harag tombol, és egy olyan döbbenetes fordulat vár rá, amely felér fia szürreális katonai élményeihez.

Szereplők: Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonatan Shiray, Gefen Barkai

I Am Not a Witch / Egyesült Királyság, Franciaország, Zambia, Németország (írta és rendezte: Rungano Nyoni)

Sztori: Miután egy kisebb baleset történik, a kilencéves Shulát egy boszorkánytáborba küldik, ahol megfenyegetik, hogy ha megpróbál megszökni, kecskévé változik. A lánynak döntenie kell: vagy elfogadja sorsát, vagy vállalja a kockázatokat a szabadságért.

Szereplők: Margaret Mulubwa, Henry B.J. Phiri, Nancy Mulilo, Margaret Sipaneia - Amerikai premier

The Rider / U.S.A. (írta és rendezte: Chloé Zhao)

Sztori: Brady Jandreau, a rodeók ifjú reménysége tragikus balesetet szenved, amely után orvosai azt mondják, abba kell hagynia a versenyzést. Brady azonban úgy dönt, megpróbál új életet kezdeni és még a férfiasságról alkotott fogalmát is átértékeli.

Szereplők: Brady Jandreau, Tim Jandreau, Lily Jandreau, Lane Scott, Cat Clifford - Utahi premier

Sweet Country / Ausztrália (rendező: Warwick Thornton, írók: Steven McGregor, David Tranter)

Sztori: 1929-ben járunk Ausztrália középső részén.  Sam Kelly egy középkorú ausztrál őslakos, aki egy jólelkű pap, Fred Smith földjén dolgozik. Hamarosan azonban egy gonosz férfi érkezik a városba, akit Kelly önvédelemből megöl, ezután viszont menekülnie kell feleségével, Lizzie-vel, ugyanis egy feldühödött csoport el akarja kapni őt.

Szereplők: Bryan Brown, Sam Neill, Hamilton Morris, Ewen Leslie, Thomas M. Wright, Matt Day

The Death of Stalin (Sztálin halála) / Franciaország, Egyesült Királyság, Belgium (rendező: Armando Iannucci, írók: Armando Iannucci, David Schneider, Ian Martin)

Sztori: Fekete humorú komédia az 50-es évek Szovjetuniójából. Sztálin halála után miniszterei nagy harcot vívnak a hatalomért: egyesek pozitív változásokat szeretnének, másoknak viszont aljas szándékaik vannak. Egyvalami azonban közös bennük: mind életben akarnak maradni.

Szereplők: Steve Buscemi, Jeffrey Tambor, Andrea Riseborough, Rupert Friend, Olga Kurylenko, Jason Isaacs - Amerikai premier

You Were Never Really Here / U.S.A. (írta és rendezte: Lynne Ramsay)

Sztori: A cselekmény egy pszichés gondokkal küzdő veteránról szól, aki nem riad vissza az erőszaktól sem, és abból él, hogy eltűnt lányokat talál meg. Egyik munkája azonban rosszul sül el, Joe rémálmai pedig valóra válnak, amikor egy olyan összeesküvésben találja magát, amelybe végül vagy belehal, vagy átértékeli az egész életét.

Szereplők: Joaquin Phoenix, Alessandro Nivola, Judith Roberts, Ekaterina Samsonov, John Doman, Alex Manette

A FILM UTÓLAG KIKERÜLT A PROGRAMBÓL - Super Size Me 2: Holy Chicken! / U.S.A. (rendező: Morgan Spurlock, írók: Jeremy Chilnick, Morgan Spurlock)

Sztori: Morgan Spurlock ismét harcba száll az élelmiszeriparral, ám ezúttal emeli a tétet: saját gyorséttermet nyit.

Amerikai premier

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .