Pihenőidő

Tisztában voltam vele, hogy egyszer eljön ez a nap is. Hosszas fontolgatás után arra az elhatározásra jutottam, hogy előnyugdíjba küldöm a filmnews.hu-t. 2009-ben nagy lendülettel vágtam neki a filmvilág riportálásának, azaz majdnem tíz éve, hogy nyomom az ipart. Az első félévben Luke barátommal együtt híreltünk, kritizáltunk, azonban az idő jelentős részét - még, ha időnként némi segítséggel is - egyedül kellett áthidalnom.

Félre ne értsetek, nem panaszkodom, nem bukásként élem meg a dolgot, ugyanakkor tavaly tavasz óta elég erősen elorientálódtak az érdeklődési köreim. Több időt töltök a szabadban, többet élek, s nem a négy fal között töltöm a szabadidőm zömét. Ami tetézi a dolgot, hogy a filmek minőségével sem vagyok elégedett, sokszor unatkozom, kevésnek tartom, amit elém tesznek. Legutóbb például a Marvel Kapitányt néztem meg, tetszett is, de nem kifogástalanul, s két hete nem vettem magam rá, hogy írjak róla pár sort.

Az elmúlt egy év során hol kisebb-hol nagyobb lendülettel hoztam nektek a híreket, írtam a kritikákat, de bizonyára Ti is éreztétek, hogy már nem vagyok az igazi önmagam, így pedig nem szeretném tovább csinálni.Nem feltétlenül gondolnám, hogy vége van a filmnews.hu karrieremnek, most viszont egy beláthatatlan időre visszavonulok, s e tehertől mentesen élem tovább a mindennapjaimat. Az oldal továbbra is elérhető lesz, megmarad archívumként, hiszen több ezer óra munka van benne.

Hogy mi mindent vittem véghez az elmúlt 9,5 évben? Született 30 915 poszt (ebből legyen csak 30 000 az enyém). Számoljatok el harmincezerig. Na ugye! Ebből 1124 saját filmértékelés, a többi különféle hír, box office jelentés, előzetes, miegymás. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az Arckönyv pár héttel ezelőtt letiltotta az oldalt valami állítólagos káros tartalom közlésért.

Remélem, hogy szerettetek napi szinten olvasni, habár a statisztikák önmagukért beszélnek, és köszönöm nektek, hogy ezzel biztattatok, hogy holnap is csináljam. Nekem ez sohasem a pénzről szólt, soha nem jelent meg semmilyen reklám az oldalon és erre büszke is vagyok. Kaptam azonban szakmai elismerést filmfesztiválokon, rendezőktől, újságíróktól, tehát szép út az, amit eddig megtettem, de most pihenek, élek.

Hogy hogyan? Többek közt futóként, bicajosként, valamint fotós munkáimat Facebookon láthatjátok hetente több alkalommal.

Néha azért még jelentkezek posztokkal, de nem rendszeresen.

Jók legyetek!
függő

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

12 hozzászólás

  1. f1matt

    Napi látogatóként mondom sajnálom, de ugyanakkor teljesen érthető :)
    Köszi szépen ezt a sok sok évi munkát!

  2. tomdenemcruise

    Köszi az írásokat, hiányozni fog.
    “Hosszú és eredményes életet”

  3. Csabusa

    Köszönöm az eddigi munkádat! Nekem évek óta ez az oldal volt az elsődleges információforrás filmekkel kapcsolatban. Rengeteg filmnek a létezéséről neked köszönhetően szereztem tudomást. Ami miatt nagyon tetszett, hogy nincs tele az oldal reklámokkal, és könnyen átlátható, letisztult felülete van. Eddig lusta voltam hozzászólásokat írni, de úgy érzem most mindenképpen ki kell fejeznem hálámat. Abszolút megértem, hogy egy kis pihenőre vágysz. Van az a szint, amikor a hobbi kezd kinőni hobbi fogalmából, valami nagyobb, több lesz. Ilyenkor jól esik egyik kicsit félrerakni, mert észre se veszi az ember, és már-már hivatássá válik az, amit korábban szórakozásból csinált. Másrészt pedig változik az ember és az érdeklődési köre, ez is teljesen érthető. Sok sikert a továbbiakban! Titkon azért remélem, hogy újraéleszted az oldalt :)
    Viszlát, és kösz a halakat!

    • Köszönöm szépen a szép szavakat, igazán jól esnek. És még mindig utálom a reklámokat, még, ha esetleges bevételi forrás is. :)

      Igyekszem, fotósként, sportolóként csepegtetek (twitteren is) némi infót magamról, szóval nem tűntem el. ;)

  4. Lechoo Edy

    2010 óta olvasom az oldalt, heti rendszerességgel. Nagyon jó volt és jó pihenést kívánok!

    • Köszönöm, igyekszem önmegvalósítani magam más témákban is. :)

  5. zsocso

    Köszi mindent. Szivesen olvastam a kritikáidat és a hireidet. A legtöbb kritikáddal általában egyet is értettem. Minden jót kivánok neked! Élvezd az életet, amennyire csak lehet!

  6. Bálint

    Hálás vagyok az eddigi munkádért. Le a kalappal előtted. Könnyes szemmel gurítok le egy puhár rövidet!
    A “viccet” férletéve.
    Az utóbbi időt leszámítva napi rendszerességgel látogattam az oldalt. Egy idő után pedig szándékosan nem keresgéltem máshol filmhírek után. Sok minden szépet-jót kívánok neked, s remélem egyszer majd rászánid magad h folytasd.

    • Nagyon köszönöm ezeket a szavakat, igazán jól esnek és elismerik az eddigi munkámat. :)

      Csirió!

  7. Treasury88

    Mai napig néha feljövök, keresem az új tartalmakat, és a régi heti remek box-office jelentéseket, kritikákat és híreket, függetlenül attól, hogy tisztában vagyok a helyzettel. Mindig is kedveltem az oldalt és a megjelenő tartalmakat, ráadásul ezen tartalom ízlésvilága és a szerző véleménye közel állt hozzám. Köszönöm a munkádat!