Értékelés: A szupercsapat (The A-Team)

A szupercsapatEgy különleges egység négy tagját olyasmivel vádolják meg, amit nem követtek el. Innentől kezdve átveszik az irányítást, nem engedelmeskednek hajdani parancsnokuknak, ezentúl megrendelésre dolgoznak, és talán egyszer sikerül tisztázni a nevüket is. Hannibal Smith ezredes (Liam Neeson) imádja a kilátástalan helyzeteket egy bevetés során, és a legkiválóbb tervet kell kieszelnie, hogy sikeres legyen akciójuk. Ő a góré. Egyik embere, a karizmatikus Peck hadnagy (Bradley Cooper) a kivitelezésben profi, a másik Baracus őrmester (Quinton Jackson) - többek között - elkerülhetetlen a pofonok kiosztásában, a kicsit őrült Murdock százados (Sharlto Copley) pedig mindent elvezet, aminek szárnya van. Nyomukban a katonai rendőrség lerázhatatlan nyomozójával (Jessica Biel), a közelükben a CIA titokzatos ügynökével (Patrick Wilson) a csapat a túlélésért küzd. És közben még élvezik is.

Tudom, sokan lehúzták a filmet, de én személy szerint a sorozatra csak nagyvonalakban emlékszek, és nekem ez így egy hűsítő nyári akciófilmnek bőven megtette. Ráadásul ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy egy több évadot számláló sorozatot nem könnyű átültetni a mai világba, és remake-elni. Úgy gondolom, ami a témában volt, azt kipasszírozták belőle, ellenben hiába egy ’80-as évekbeli TV sorozaton nyugszanak alapjai, mégsem tudták utolérni azokat az örökzöld karaktereket. Mégiscsak ők az igazi Szupercsapat. Viszont tetszett az eredetük és a csapat összekovácsolódásának gyors, ám annál látványosabb bemutatása.

Liam Neeson már az első trailer óta fura volt nekem Hannibál szerepében, de idővel hozzászoktam és megbarátkoztam vele, és ami a lényeg, hogy színészileg sem kell csalódnunk benne. Ugyanilyen érzéseim voltak, amikor az első képeken nézegettem a Rosszfiút megformáló Quinton 'Rampage' Jackson-t, hogy ez vajon hogy kerül ide a bárgyú arcával, de végül neki is sikerült magát megkedveltetnie. Nagyon sajnálom, hogy a legendás autó (1983-as GMC G-Series) baromi keveset szerepelt benne, mondhatni csak egy cameoszerepet írtak rá. Bradley Cooper az a színész, akit egy ideje komálok, és itt sem volt ez másképp, tökéletes választás Szépfiúnak, valamint nagyon vicces, amikor csajozik, vagy ha épp Jessica Biel-nek csapja a szelet. Sharlto Copley-t, vagyis Murdock-ot sokáig nem tudtam hová tenni, de aztán beugrott, hogy a District 9-ből ismerős a srác, és mint ahogyan ott már bizonyította tehetségét, itt sem maradt alul attól a színvonaltól, és bírtam, az őrült, ám „mindent el tudok vezetni” karakterét.

Ahhoz képest, hogy Joe Carnahan rendező csak a durván végig ezerrel pörgős Füstölgő ászokat (Smokin' Aces) hozta, nagyon korrekt munkát tett le az asztalra, ami telis tele akciójelenetekkel és végig garantált szórakozást nyújt. Szinte az összes akciójelenetre ráaggatható, a profi kivitelezés, és megszervezettség, de ami a kedvencem, amikor repülni próbálnak a tankkal. Akkora badass jelenet, hogy „sírtam rajta”! Egy dolgot viszont nem csípek, az pedig a majmolás, ami megint előjött. Ha megvan a frankfurti toronyházas jelenet, akkor lehet, az is beugrik, hogy egy, a TDK-hoz hasonló zenei aláfestést kapott, ami enyhén szólva gáz ötlet volt.

Több olyan dolog került bele, amit csíptem, mint amit nem, és végtére is elvoltam vele, röhögtem, izgultam, és szerencsére nem fogták vissza magukat az akciózással. Ez így nekem 7/10-et lazán megér, és a betétdal modernizálása miatt még jár egy kisebb piros pont.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 hozzászólás

  1. 7/10 nálam is. Jók kis “agyatlan” akciófilm volt ez. De ilyen is kell néha. :)