Áll a bál a The Interview körül: Győztek a terroristák

A tegnapi Casting-blokkban már olvashattátok, hogy a Sonyt befenyítette a Guardians of Peace (G.O.P.), hogy törölje el a The Interview premierjét, vagy terrortámadásra kerül sor.

Áll a bál a The Interview körül_prev

A Guardians of Peace nem más, mint az a hackerbanda, akik feltörték a Sony szervereit. Ma reggelre virradóan a Variety már arról számolt be, hogy a Sony VOD szolgáltatásokban teszi elérhetővé a filmet, azonban a stúdió tervei között az is szerepel, hogy jó néhány moziban is látható lesz a film karácsony napján. Ez érthető, hiszen a Sony $42 milliót locsolt a projektbe, plusz a marketingköltségek, és ezt az összeget legalább szeretnék viszontlátni.

Az úgynevezett Premium VOD megjelenésről még csak tárgyalnak, fix tények, vagy megegyezés még nem született. A Sony illetékesei a napokban azon fáradoztak, hogy kedvező megoldást találjanak a problémára. Nem sokkal később azonban a Sony Pictures hivatalos sajtóközleményében írta, hogy egyáltalán nem kerül moziba, vagy VOD tárakba a film.

Érdekesség, hogy a Sony döntésének mekkora súlya van, hiszen rengeteg filmben elhangzott, és több elnök is alkalmazza politikájában, hogy "nem egyezkedünk terroristákkal", a Sony pedig ugye most ezt tette azzal, hogy engedett nekik, és nem mutatja be a filmet. Ugyanakkor lehet, hogy tényleg nem csak üres fenyegetőzések álltak a háttérben, és nem kockáztathatták több ezer ember életét egy film miatt. Kiderült továbbá, hogy a hackercsoport észak-koreai, és azon vannak, hogy elfogják őket. A New Regency törölt egy Észak-Koreában játszódó filmet, amiben Steve Carell szerepelt volna és Gore Verbinski rendezte volna.

Áll a bál a The Interview körül

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .