Amy Adams és Denis Velleneuve közös sci-fije

Denis Villeneuve tavaly két filmet is készített, egyik a remek fogadtatásban részesült Fogságban, a másik pedig az Enemy - utóbbit Kanadában és Spanyolországban már bemutatták, és még több fesztivált megjárt, mint a Fogságban.

A Deadline szerint a rendező új projektje a The Story of Your Life lesz, amelynek főszerepére a bájos Amy Adamst szerződtették le. Ismerős a projekt címe? Ez azért lehet, mert 2012 decemberében a tíz legnépszerűbb Black Listes posztban olvashattátok a címét.

Amy Adams és Denis Velleneuve közös sci-fije

Ted Chiang rövid története adja az alapokat, amely alapján Eric Heisserer (A dolog, Végső állomás 5) írta a forgatókönyvet. A történet szerint a Földet idegenek lepik el, a hadsereg pedig felfogad egy nyelvészt, hogy megfejtse, hogy az idegenek milyen céllal érkeztek bolygónkra. Miután sikerül megtalálnia a módját, hogyan kommunikáljon velük, élénk visszaemlékezéseket kezd tapasztalni, melyek segítségével rájön arra, hogy mi is a látogatásuk valódi célja.

Villeneuve nagy érdeklődést mutatott a film iránt, amelynek forgatását jövő év elején kezdik. Mivel a forgatókönyv készen áll, így már csak egy finanszírozóra és még több főszereplőre van szükség.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .