A 2012-es Black List tíz legjobb forgatókönyve

Mi az a Black List? Azok a forgatókönyvek sorakoznak a Black Listen, amelyek nagyszerű alapötlettel bírnak, de valamilyen oknál fogva még nem készült belőlük film.

A lista története nyolc évre nyúlik vissza, és megalkotói Franklin Leonard és Dino Sijamic voltak. Az utóbbi évek során a Gettómilliomos (Slumdog Millionaire) és A király beszéde is szerepeltek a szóban forgó listán.

A csoport tegnap Twitterjén hozta nyilvánosságra a tíz legjobbat.

Black List Screenwriting Honors Announced

1. Draft Day (írók: Rajiv Joseph, Scott Rothman), 65 mention. Az NFL draft egyik napján Sonny Weaver menedzser lehetőséget lát arra, hogy megmentse a Buffalo-i amerikai focit, amikor hozzájuk kerül egy elsőrangú játékos. Gyors döntést kell hoznia, hogy mit hajlandó feláldozni a törekvés érdekében a személyes és szakmai életéből egyaránt.

2. A Country of Strangers (Sean Armstrong), 43 mention. A valós eseményeken alapuló történet középpontjában Geoff Harper nyomozó áll, aki már 40 éve dolgozik a Beaumont gyerekek ügyén. A három testvért 1966-ban rabolták le egy ausztrál strandról.

2. Seuss (Eyal Podell, Jonathan Stewart), 43 mention. Ted Geisel fiatalon ismerkedik meg jövőbeli feleségével, Helennel, akinek nagyon tetszenek fantáziadús rajzai. Az 1950-es években, amikor Ted alkotói válságban szenved, Helen inspirációjának köszönhetően alkotja meg a The Cat in the Hatet, amely az első nagy sikere lesz.

4. Rodham (Young II Kim), 39 mention. A Watergate-botrány kellős közepén a legfiatalabb feltörekvő ügyvédet, Hillary Rodhamet a bírói bizottság felelősségre vonja Nixonért, és hamarosan abban a helyzetben találja magát, hogy kénytelen választani a Fehér Házba vezető út és Bill Clinton iránti érzései között, aki egykoron barátja volt, és most jogot tanít Arkansasben.

5. The Story of Your Life (Eric Heisserer), 35 mention. Ted Chiang rövid történetén alapul. Amikor a Földet idegenek lepik el, a hadsereg felfogad egy nyelvészt, hogy megfejtse, hogy az idegenek milyen céllal érkeztek bolygónkra. Miután sikerül megtalálnia a módját, hogyan kommunikáljon velük, élénk visszaemlékezéseket kezd tapasztalni, melyek segítségével rájön arra, hogy mi is a látogatásuk valódi célja.

6. Wunderkind (Patrick Aison), 33 mention. Egy Moszad vállalkozó apa és egy CIA ügynök összefognak, hogy közös erővel kerítsenek kézre egy szökött nácit.

7. Extremely Wicked, Snockingly Evil, and Vile (Michael Werwie), 31 mention. Igaz történeten alapul, és egy ígéretes fiatal joghallgató elnyomó jogrendszer és a növekvő állami ellenőrzés elleni harcát mutatja be, amely közben megdöbbentő vád éri, és a bebörtönzése veszélye fenyegeti, de végül megszökik, és saját magát védi gyilkossági tárgyalása során, amelyet a tévé is közvetít.

8. Glimmer (Carter Blanchard), 29 mention. Három barátnak egy kempingtúrán nyoma vész abban az erdőben, amelyről azt beszélik, hogy elátkozott. Ketten még biztosan életben maradtak, akik a nyomokat követve egy páncéldobozra bukkannak, amelyben videofelvételeken nézhetik meg mi történt barátjukkal.

8. Me & Earl & the Dying Girl (Jesse Andrews), 29 mention. Andrews névadó azonos című regénye adja az alapokat, amely egy mókás középiskolás diákról szól, aki odavan a filmkészítésért, és barátságba kerül egyik osztálytársával, aki leukémiában szenved.

10. Devils at Play (James Dilap), 28 mention. 1937-et írunk, a helyszín a Szovjetunió, a népbizottság egyik dolgozóját követhetjük nyomon, aki talál egy listát belső árulókról, és úgy érzi, ez lesz az ő nagy esélye a kitörésre.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .