Értékelés: Kick-Ass 2

Kick-Ass 2Miután Kick-Ass őrült vakmerősége egy egész sereg új, „csináld magad” álarcos hőst inspirált a vagány Csillagsáv ezredes vezetésével, hősünk csatlakozik a járőrcsapathoz. Amikor az amatőr szuperhősöket levadássza a Mutterbeverként újjászületett Vörös Köd, csak a kardforgató Hit Girl tudja meggátolni a teljes megsemmisítésüket. Amikor utoljára láttuk a kiskorú gyilkost, Hit Girlt, azaz Mindyt, és az ifjú igazságosztót, Kick-Asst, vagyis Dave-et, akkor még átlagos tinédzserekként akartak élni. Ám az érettségi közeledtével Dave úgy dönt, hogy megalapítja a világ első szuperhős csapatát Mindyvel. Ám sajnos amikor Mindy lebukik Hit Girlként, arra kényszerül, hogy visszavonuljon, és egymaga igazodjon el a gimis csajok könyörtelen világában. Mivel nincs kihez fordulnia, Dave csatlakozik az Örök Igazsághoz, melyet az ex-maffiózó Csillagsáv ezredes vezet. Amikor már épp kezd látszatja lenni a munkájuknak az utcákon, a világ első szupergonosza, Mutterbever összehozza a maga gonosz csapatát, és beindítja bosszúakcióját, hogy Kick-Ass és Hit Girl megfizessenek azért, amit az apjával tettek. A tervvel csak egy a gond: ha kikezdesz az Örök Igazság egy tagjával, akkor mindannyiukkal kikezdesz…

Közeleg a nyár vége, a világvégék elmaradnak, így nem jut más a mozikba, mint a 2010-ben hatalmasat szóló Kick-Ass második felvonása, ami sokkal szórakoztatóbbra sikerült, mint azt reméltem. Jeff Wadlow rendezőt nem sokan ismeritek, és ha őszinte akarok lenni, nekem sem mond semmit a neve, de ezentúl másképp lesz. Érti a szakmát, tudja, hogy mit csinál, ugyanis egyetlen percre sem unatkoztam, de még a popcornom után sem kellett matatnom. Egészen más irányzatot tartottak szem előtt a folytatás készítése közben, mint elődjénél, de ez nem feltétlenül jelentett gondot, hiszen Hit Girl coolabb, mint valaha, és szépen vegyítették a középiskolás témát szuperhősködéssel.

A forgatókönyv nem hibátlan, és néha kitekintünk a B filmek felé, de nem olyan mértékben, hogy ez károsítsa az összképet. Sőt, egyes jeleneteknél kimondottan jól is állt ez a stílusirányzat. Nem sok minden kell egy Kick-Ass filmhez, azonban a tökösség elengedhetetlen összetevője, hiszen erre épül fel minden. Az itthoni 16-os karikát hagyjuk, sokkal jobb irányt ad a kinti R-es besorolás, amelynek tükrében a szereplők szépen szabadjára engedhették a szájukat, és tettekben sem voltak korlátozva. Főleg, hogy képregényes alapokon nyugszik, tehát elég sok dolgok megléphettek, ami egy normál film esetében hülyén jött volna ki.

Mondanom sem kell, hogy rengeteg az anyázás, a faszolás, és ezek különféle szinonimáit is szépen csűrik-csavarják. A legnagyobb arc értelemszerűen a Chloe Grace Moretz által alakított, mindig ütős beszólásokat eleresztő Hit Girl, aki annyira cool, hogy senki nem tudja überelni. Moretz az a fiatal színésznő, akiben van valami különlegesség, amivel egyébként is megbabonázza a nézőt - legalábbis engem biztosan. Nem tucat lány, és ugyan itt is megmutathatta, mennyire tehetséges, de ettől ő jóval többre is képes - és ezt ne negatívan értsétek. Aaron Taylor-Johnson a címszerepet játszotta ismét, és vele is hasonló a helyzet, bár a tavalyi Vadállatok után fura volt egy ilyen szerepben látni, de tény, hogy helytálló, amit művel ez a kölyök, és emellé még jó színész is. Morris Chestnut tipikus amerikai zsaru, közben pedig fogadott lányáért aggódó apuka is egyben. Tökéletes párosítás. Jim Carrey hatalmas figura még a történetben, és előre szólok, hogy senkivel nem bánnak kíméletesen. R-es korhatár besorolás, és eszerint zajlanak az események is. Nincs tökölés. Christopher Mintz-Plasse megújult karaktere még mindig egy igazi vicc, de színészileg nem volt vele bajom. Viszont nem épp kemény arc, sokkalta inkább pénzével a világot is megvevő puhapöcs.

Nemes döntés volt a hazai forgalmazó részéről, hogy elfelejtették a Ha/verozást, amiért örökre hálás leszek, viszont az első rész DVD borítójáért már nem igazán. A szinkron nem volt rossz, bár helyenként azért lett volna igényem az eredeti hangra, de örüljünk, hogy nem 47 ronin minőségű lett a szinkronja.

Az akciójelenetek izgalmasak, adrenalinnal telítettek, és nincs teketóriázás, ha például egy kéznek vagy fejnek hullania kell, akkor az hullik is. A vérrel sem spóroltak és a brutalitás jegyében elég sok mindent meglépnek, ezáltal pedig csak növekszik a tét. Érdemes még megemlíteni, hogy az operatőr néhány beállítást zseniálisan jól kapott el, és a belassított részek is működnek, nem mennek át giccsesbe.

Soha rosszabb folytatást, és azt hiszem, meg kell tanulnom hinni az "új" rendezőkben, valamint a tévés frontról érkezőkben is, hiszen láttunk már egyet, s mást tőlük. Ez így 8/10-et lazán tudott.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .