Zajlik az élet az Annihilation körül

Azért Annihilation, mert az Expedíciótól elcsépeltebb magyar címet... komolyan én szégyellem magam érte. Egyébként nem csak néhány jelenet- és kulisszakép érkezése okán íródik e poszt, hanem, mert újabb érdekes dolog történik a Cloverfield 3 Netflixesítését követően.

Alex Garland sci-fijéről vegyes vélemények szállingóznak, bár egyelőre a külföldi kritikákat embargó védi, így a lényeg fedetlen marad - habár jegyzem meg, soha nem olvasok ilyesmit, maximum twitteren látok rövid véleményeket. A lényeg nem is ez, hanem a Paramount újabb érdekes döntése, miszerint eladták az alig két hét múlva debütáló Annihilation nemzetközi jogait a Netflixnek.

Ez annyit jelent, hogy csakis az Amcsiknál és Kínában, a két legnagyobb piacon mutatják be mozikban, a többi országban pedig a Netflix kezeli a film helyzetét. Mivel a Paramount a rossz visszhangot keltő tesztvetítés után adta el a filmet, a kérdés jogos, hogy akkor tulajdonképpen mi is a valódi ok? Tényleg ennyire vegyes véleményeket kiváltó sci-fi az Annihilation, vagy csak egy üzletileg megalapozott döntést hoztak?

Két héttel a premiert követően a Netflix is feltölti a filmet a videotárába, vagyis az előfizetők csekkolhatják a végeredményt. Ezek fényében nem lepődnék meg, ha törölnék a magyarországi premiert, és ahogy nézem az e-mailjeimet, meg is tették még január elején.

Hajrá Netflix, én veletek vagyok!

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .