Villámértékelés: Vakáció Mr. Darcy-val (Austenland)

A harmincas, egyedülálló Jane teljesen odavan Mr. Darcyért, a Colin Firth-féle Büszkeség és balítéletből. Útban egy angol üdülőparadicsom felé, az ódivatú úriemberről szőtt álmai elkezdenek valóra válni.

Villámértékelés+álomcsapda. Tökéletes párosítás egy teljesen érdektelen romantikus vígjátékhoz. A történet annyira egyszerű, hogy abszolút nem keltette fel az érdeklődésem, és nagyjából húsz perc után inkább az alvást választottam. Gondoltam, ennyi idő csak elég ahhoz, hogy valamennyire berántson. Hát tévedtem. A rendezés a Tilda Swintonosra öltözött Jerusha Hess lelkén szárad, aki a forgatókönyvírásban is részt vett. Egyébként 2013-as Sundance-es alkotás, de már a poszterei sem nyűgöztek le annak idején, úgyhogy nem csodálkozom az álomcsapdán. Mindenesetre a rendezés nem tűnt erősnek, de legalább a korhű ábrázolással nem volt gond.

Vakáció Mr. Darcy-val

Hogy egy kicsit a magáról a filmről is essen szó, a Vakáció Mr. Darcy-val egy majdnem kosztümös alkotás, ami nem vágyik sokra, csak némi figyelemre. Nos, tőlem ezt sem kapta meg, pedig erősen próbáltam szeretni, végignézni, de amikor elkezdték a két női főszereplőt egymáshoz mérni, totálisan elment tőle a kedvem. Nem bírom, amikor ilyen jellegű összehasonlítgatásokra épül egy film, mert ez annyira illúzióromboló, és egyben szomorúsággal is tölt el.

Ami a szereplőket illeti, Keri Russell egészen jól hozta a karaktert, nagyjából ő volt az egyetlen pont, ami miatt nem öt perc után aludtam rá. Tehetséges, és abszolút illett is ehhez a szerephez. Jennifer Coolidge viszont már közel sem ennyire kedvenc, és nem is igazán jön be, ha egy nő ilyen stílussal nyomul. A többiekről pedig röviden annyit, hogy mindenki tette a kis dolgát a maga kis átlagos módján, és nem lógtak ki abból a szolgáltatásból, amit ügyfeleiknek nyújtottak. Pontokban nagyjából egy 4/10-et biztos megugrott.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .