Villámértékelés: Szellemirtók (Ghostbusters)

Szellemek még mindig vannak, és szellemirtókra is szükség van. Az új szellemet Paul Feig ereszti ki a palackból, aki Melissa McCarthyval a főszerepben az elmúlt évek legnagyobb vígjátékait hozat tető alá: Nekik köszönhetjük a Koszorúslányokat a Női szerveket és A kémet is. Az új szellemirtókban három nő alakítja New York megmentőit, de az eredeti filmek sztárjai (Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver) is mind visszatérnek - és persze jönnek a digitális forradalomnak megfelelően felturbózott földöntúli lények is!

Gusztustalanra sikerült ez a próbálkozás. Oké, csupán annyira vett meg a női főszereplős Szellemirtók-film, hogy konkrétan legalább négy hete láttam, írni sem akartam róla, mert szavakat sem érdemel, ugyanakkor ahányszor szembe jön valamilyen formában a Szellemirtók logó, mindig eszembe jut, hogy Paul Feig mennyire silány munkákkal előálló rendező. Mondjuk, mit is vár az ember egy ilyen múltú szakbarbártól. Ugyanakkor azt sem értem, hogy hogyan írhatnak egy filmhez ilyen hivatalos történetet, mert az első bekezdés ilyen lenne, csak hát…

szellemirtok

Egyvalamit szögezzünk le, az eredeti film egy klasszikus, amit a mai napig imádok, és konkrétan nem érdekel az említett digitális forradalom, mert a régi Szellemirtók még mai szemmel nézve is simán mérföldkőnek számít. Kristen Wiiget alapvetően bírom, és Kate McKinnonnal sem kerültem bajba, sőt, ha őszinte akarok lenni, Melissa McCarthynak is voltak jó pillanatai, de még Chris Hemsworth buta szőkéjével sem lett volna gond, ha nem egy az egyben másolják le az eredetit. Ez zavart leginkább, hogy nem próbáltak meg újat hozni.

Ritkán írok ilyet, de kidobtam két egész órát az életemből, viszont legalább a mozijegyet megspóroltam. A szellemek közül egyedül az előzetesben legelőször feltűnő női egyén tudott elfogadható lenni, mindenki más kritikán aluli. Hiába a látvány, ezzel a filmmel egyszerűen szembeköpték az eredetit. Az pedig külön gáz, hogy a régi arcokat is belekeverték a dologba. A dögunalmas állóvizet felkavarja néha egy-egy jól elhelyezett poén, legalább ennyi, és részben emiatt küldök rá egy 3/10-et, de inkább a szemem elé sem került volna ez a film.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

3 hozzászólás

  1. Én valahogy sokkal rosszabbra számítottam.

    Az meg kifejezetten tetszett hogy az eredeti film szereplői közül kb. mindenki cameozott benne.

    • tokesrece

      Én csak azokon a részeken mosolyodtam el ahhol a régiek feltűntek, sehol máshol!

      • Volt benne pár jelenet, de annyi. Kalap szar az egész összességében.