Villámértékelés: Renegátok (Renegades)

Egy csapat haditengerészeti elit kommandóst a háború sújtotta Európába küldenek, akik egy tó fenekén egy több száz millió dollárt érő kincset lelnek. Azért, hogy a helyieknek segítsenek és az arany visszajuthasson jogos tulajdonosához, kitervelnek egy rablást. Egy szerencsétlen véletlen során az ellenség azonban felfigyel rájuk, így csak 10 órájuk marad arra, hogy végrehajtsák küldetésüket.

A Renegátok egy majdnem jó film lett, ami folyamatosan több sebből vérzik, mégsem kapcsoltam ki a felénél. Tavaly tavasszal moziban is nagyon szívesen megnéztem volna ezt az akciófilmet, csakhogy áttették a hazai premiert szeptemberre, ami nálam halál a CineFesttel való ütközés miatt, úgyhogy kézzel-lábbal vártam, hogy a Renegátok érkezzen házimozis felhasználásra, de valahogy most mégis a csalódottságom kerül a középpontba, mert amennyire ütős töltet volt az alapsztoriban, olyannyira nem használták ki a lehetőségeket.

Steven Quale (A vihar magja, Végső állomás 5) rendezőtől láttunk már jobbat, s rosszabbat is, de az is biztos, hogy nem ez lesz pályafutása csúcsa, pedig a forgatókönyvhöz társíróként még Luc Bessonnak is köze volt. A cselekmény jó lenne, csak a megvalósítás fájdalmasan ócska. Erre nincs szebb szó, egyszerűen bejáratott módszerekkel jutunk el a végkifejlethez. Ismerős zenék, béna jelenetek, miegymás, és nem úgy, hogy retrózzunk picit, hanem inkább a gyámoltalan szó ugrik be. A következő probléma a színészek játéka. Ja, várjunk, ilyesmiről nem is tudunk beszélni, hacsak a végén is brillírozó J.K. Simmonst leszámítjuk. Komolyan ő menti meg a film végét a totál klisépartitól. Akkora aranyköpéseket enged el!

Értékelendő, hogy időközönként próbáltak csavarni a sztorin, és szerencsére legalább a legfőbb rosszfiút keményre írták. Ő bizony nem tököl, de a hiteltelenségének hála ezt sem tudtam igazán értékelni. A szerelmi szál is túl lett tolva tök fölöslegesen. Mi a picsa szükség volt minden egyes apró siker után megcsókolni egymást? Romkomot nézünk, vagy akciófilmet? Az a legnagyobb baj, hogy a Renegátok csak próbált tökös lenni, néha össze is jött neki,  mert az akciójelenetek legalább látványosak, de nagyon hiányzott az R-es besorolás és egy olyan rendező, aki jobban összefogta volna az egészet. Egy 6/10-et tudott és vasárnap esti kikapcsolódásnak megtette.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

3 hozzászólás

  1. zsocso

    Hihetetlen, hogy már egy ilyen nyiltan B mozinál sem merik bevállalni az R-es besorolást. Érdekelt a film, de most egy kicsit hátrébb csúszott a várólistámon.

    • Simán nevezhetjük vezető kategóriás B-filmnek… csak hát a megtekintést követően mégsem annyira. :)

      • zsocso

        Ez egy akció film volt igazi akció nélkül. A film eleje nem volt rossz, de utána már csak búvárkodnak és söröznek.