Villámértékelés: Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Harley Quinn sosem volt jó kislány. Sem normális. De amióta Gotham legizgalmasabb nője szakított Jokerrel, megváltozott benne valami. Feladja addigi magányát, és három nem kevésbé életveszélyes barátnőjével, Fekete Kanárival, Vadásznővel és Renee Montoyával indul újabb kalandokra. És amikor egy gonosz maffiavezér elrabol egy fiatal lányt, úgy dönt, társnőivel együtt kipróbálja, milyen érzés, ha egyszer a jó oldalon harcol. Hát, furcsa. Lehet, hogy nem is bírja így sokáig.

Egészen kellemes meglepetést okozott a Ragadozó madarak, amelynek kapcsán a premier idején még egy mozizás is megfordult a fejemben, de azért nyugodtabb vagyok, hogy nem szaladtam rá. Alapvetően tetszett, amit Cathy Yan rendező elénk rakott, és úgy érzem, ennek a filmnek kifejezetten szüksége volt a nőnemű vezérre. Maga a sztori nagyjából végig izgalmas, de azért néhol fogta magát és ellaposodott, ami viszont szerencsés, hogy ezeket gyorsan kinőtte. Kicsit Deadpoolos is néhol, de ez sem gond, a műfaj elbírja.

Margot Robbie hatalmasat alakít, le a kalappal előtte minden szempontból. Sokszor éreztem úgy, mintha a Gotham tévésorozat egy kibővített epizódját nézném, amit nem negatívumként éltem meg, inkább amolyan érdekességképpen jegyeztem meg. A szereplőgárda gondosan összeválogatott színészekből áll, bárkit is említhetnék, de Ewan McGregort ragadom ki, akire nagyon ráfért egy ilyen szerep. Nem gondolnám, hogy spoilerezek, mert volt hír hónapokkal ezelőtt, de az NE OLVASSON TOVÁBB, aki érzékeny az ilyesmire: örülök, hogy J. ténylegesen nem bukkant fel. Egyszerűen nem volt rá szükség. SPOILER VÉGE

Harley CGI háziállatán még rugózhattak volna, viszont örülök annak, hogy úgy sikerült egy őrült pillanatokkal teli filmet csinálni, hogy nem nyújtották szét fölöslegesen a játékidejét. A filmzenéit imádom, most is az szól, nagyon menő dalokat válogattak össze. Részemről 7/10 - otthon simán nézzétek meg, ha akartok egy agyament akciófilmet látni.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .