Villámértékelés: Halloween (2018)

Jamie Lee Curtis visszatér Laurie Strode ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.

Túl mélyen nem mennék bele az idei Halloween-film elemzésébe, számomra ez is egy egyszer nézhető, de kis borzongást okozó horrorfilm lett. Eleve nem sokat vártam egy olyan rendezőtől, mint David Gordon Green (Ananász expressz), viszont a végére kellemesen csalódtam a képességeiben. Mondhatni könnyen lepergett a bő másfélórás játékidő, habár az első húsz percet egy az egyben nevetségesnek és fölöslegesnek tartom, viszont azt követően kapjuk a Myers-féle könyörtelen kegyetlenséget.

Kicsit olyan érzés fogott el, mintha egy '90-es évekből származó horrorfilmet néznék, a klasszikus zenei betétek jól működtek, viszont sok jelenet esetében az idiotizmus fájt a legjobban. Oké, hogy Myers egy állat és "mindent kibír, meg túlél", de azért egy koponyát ne taposson már szét egyetlen lábodacsapással. Az új Halloween-t ilyen apróságok teszik nyomorulttá, ugyanis az a legszörnyűbb, hogy valahol még működött is a rémületgeneráló gépezet.

Ott van például a benzinkutas rész, ami egy az egyben mannaként szuperált, de ugyanez elmondható egyébként az összes slashelős Myersszel teli jelenetről is, szóval összességében jó a végeredmény, csak valamiért mégsem esett le tőle az állam. A forgatókönyvírók kicsit túlgondolták Laurie Strode házát, de még ez sem zavart, főleg, hogy a karakter végül tényleg bizonyít, Jamie Lee Curtis pedig alapkő a franchise-ban. Rég láttam igazán odaverős horrorfilmet és a Halloween egyértelműen nem ilyen, viszont egy unalmas péntek este nyugodtan kapcsoljátok be. 7/10.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

3 hozzászólás

  1. tomdenemcruise

    Az eleje tényleg olyan volt mint Pistike aki sokáig hergelnte a szomszéd kutyát és pórul járt, de szerintem nem volt túl tolva. Jó zenék voltak hozzátettek a jelenetekhez, engem teljesen bevont a történésekbe. Amikor pedig beindult a vágóhidas rész akkor csak pislogtam meg kis levegöket kapkodtam. Lehet csak valami nosztalgikus fiatalkori érzés lett úrrá rajtam, vagy csak simán orvosi eset vagyok de nekem bejött, nem mondom hogy az év filmje de túlteljesítette amit vártam.

  2. zsocso

    Jó kis slaher volt az új Halloween. Mike Myers és a zene klasszikusok.