Villámértékelés: 22 mérföld (Mile 22)

Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor kiiktatására törnek - bármi áron.

Peter Berg és Mark Wahlberg házasságából újabb gyerek született, ez a 22 mérföld, amelynek előzetese egészen meggyőzött, ezért is került azonnal napirendre a film. Kicsit azonban olyan érzésem van, hogy hamar feledésbe merül majd, mert egy jó akciófilm, ha az összképet nézzük. Egynek viszont teljesen megtette, gyorsan lement a másfélórás játékidő, vérből és töltényhüvelyből sem volt hiány. Az orvosi szobás verekedés nagyon adta, azt viszont sajnálom, hogy a végén egy hasonló épületben ropják, mint A rajtaütésben és még a színész is ugyanaz. Nyilván minőségben Berg filmje alulmarad az indonézzel szemben, viszont cserébe az utcai jelenetek teljesen jól működtek.

Mark Wahlberg továbbra is jó akciósztár, jól állnak neki a fegyverek, idegesített a gumikarkötője húzogatása, ahogyan azt kell és még sorolhatnám. Lauren Cohant is bírtam, de nyilván Iko Uwais szállítja a legjobb bunyókat, nélküle egyértelműen kevesebb lenne a 22 mérföld. John Malkovichot Channing Tatumra nyírták - vagy fordítva, de kicsit mulatságos a végeredmény. Egyébként a színészekkel nincs gond, mindenki szállítja a saját színvonala minőségét, és többre nincs is szükség.

Szóval attól függetlenül, hogy nem tud túl sok újdonságot felmutatni a 22 mérföld, egyszer simán jó szórakozás lehet az akciófilmek szerelmeseinek, úgyhogy még, ha nem is moziban, de valamikor egyszer kerítsetek rá sort. Ja, igen, a magyar szinkront hagyjuk, már ha ugyanaz a minőség maradt, mint az előzetesben. A 7/10-re viszont rászolgált, mert a második felében folyamatosan lekötött és a végére tartogatott csavar is felfelé húzza pontjait.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .