Velence 2014: Versenyen kívül kategória

Megérkezett az augusztus 27. és szeptember 6. között megrendezésre kerülő 71. Velencei Film Fesztivál felhozatalának második fele, a Versenyen kívül kategória filmjei. A nyitófilm a Birdman lesz.

Velence 2014 Versenyen kívül kategória

VERSENYEN KÍVÜL:

Words with Gods

Rendező: Guillermo Arriaga, Emir Kusturica, Amos Gitai, Mira Nair, Warwick Thornton, Hector Babenco, Bahman Ghobadi, Hideo Nakata, Alex de la Iglesia

Szereplők: Demian Bichir, Sarai Givaty, Emir Kusturica

Sztori: Ez az első darabja a négy részből álló Heartbeat of the World antológiának. A világ legnagyobb rendezői főként a vallás témában merültek el, és különösen az egyes emberek Istenhez fűződő viszonyát, vagy épp annak hiányát mutatja be.

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_01_Words with Gods

She's Funny That Way

Rendező: Peter Bogdanovich

Szereplők: Imogen Poots, Jennifer Aniston, Kathryn Hahn, Owen Wilson, Lucy Punch, Tatum O'Neal, Rhys Ifans

Sztori: A történet egy házasságban élő Broadway rendezőről szól, aki beleszeret egy prostiból lett színésznőbe, akinek segít karriert építeni.

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_02_She's Funny That Way

Dearest Peter (Qin Ai De Xiao Hai)

Rendező: Ho-Sun Chan (más néven: Peter Chan)

Szereplők: Wei Zhao, Bo Huang, Dawei Tong, Lei Hao

Sztori: Peter Chan egy megindító igaz történetet mesél el a Kínában zajló gyerekrablásokról. Huan Bo egy apát alakít a filmben, akinek fia eltűnik egy nagyváros utcájáról. Ekkor elhatározza, hogy fia nyomába ered, és senki nem állíthatja meg. Zhao Wei egy anya szerepében tűnik fel, aki egy szegény vidéken él.

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_03_Dearest Peter

Olive Kitteridge

Rendező: Lisa Cholodenko

Szereplők: Bill Murray, Frances McDormand, Richard Jenkins, John Gallagher Jr., Zoe Kazan

Sztori: Egy látszólag békés New Englandi várost ismerhetünk meg, ahol a háttérben kétes ügyek, bűncselekmények és tragédiák zajlanak.

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_04_Olive Kitteridge

Burying the Ex

Rendező: Joe Dante

Szereplők: Anton Yelchin, Ashley Greene, Alexandra Daddario, Oliver Cooper

Sztori: A történet egy Max nevű fiatalemberről szól, aki továbblép barátnőjén, Evelynen, miután kapcsolatuk tönkremegy, és Oliviával próbál vigasztalódni. Csakhogy Max élete újra a feje tetejére áll, amikor Evelyn visszatér a halálból, és olyan zombit akar belőle csinálni, amilyen ő maga is lett.

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_05_Burying the Ex

Perez.

Rendező: Edoardo De Angelis

Szereplők: Luca Zingaretti, Marco D'Amore, Massimiliano Gallo

Sztori: nem elérhető

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_06_Perez

La zuppa del demonio

Rendező: Davide Ferrario

Szereplők: Goffredo Parise, Italo Calvino

Sztori: Davide Ferrario új filmjének címe (jelentése: Az ördög levese) Dino Buzzati egyik 1964-es kijelentésére utal, amit a rohamosan fejlődő ipari változásokkal kapcsolatban tett. A film azt mutatja be, hogyan fejlődött Olaszország az 1900-as évek eleje és az 1970-es évek között. Sok archív felvételt láthatunk, és olyan híres szerzők is feltűnnek a filmben, mint Goffredo Parise és Italo Calvino.

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_07_La zuppa del demonio

Tsili

Rendező: Amos Gitai

Szereplők: nem elérhető

Sztori: nem elérhető

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_08_Tsili

La trattativa

Rendező: Sabina Guzzanti

Szereplők: Antonino Bruschetta, Franz Cantalupo, Sabina Guzzanti

Sztori: Vajon mi mindenről tárgyalnak a maffiózók? Hogy hány embert öljenek meg? Hogy ki végzett Falconéval és Borsellinóval? A politikával, az egyházzal vagy a rendőrséggel való kapcsolatukról? Vagy még többről van szó?

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_09_La trattativa

The Golden Era (Huang jin shi dai)

Rendező: Ann Hui

Szereplők: Wei Tang, Shaofeng Feng, Zhiwen Wang

Sztori: Yiu-Kwok egy középiskolai tanár tökéletes családdal. Csakhogy ez nem tart örökké, és minden megváltozik, amikor egyik diákja, Choy-Nam beleszeret. A kapuzárási pánik, a nyomás és az érzelmi vonal együtt keveredik a filmben. Olyan, mintha minden Choy-Nam, a tiltott gyümölcs felé terelné őt. A történelem pedig ismétli önmagát.

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_10_The Golden Era

Make Up (Hwajang)

Rendező: Im Kwon-taek

Szereplők: Sung-kee Ahn, Ho-jung Kim

Sztori: A cím hamvasztást és sminkelést jelent, a történetben pedig egy középkorú férfit ismerhetünk meg, aki haldokló feleségét ápolja, közben pedig egy fiatalabb nőről fantáziál. Az alapokat adó könyv a kimondatlan, és közvetlenül nem megjelenő dolgokat vesézi ki.

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_11_Make Up

The Humbling

Rendező: Barry Levinson

Szereplők: Al Pacino, Mandy Patinkin, Dianne Wiest, Greta Gerwig

Sztori: Alapjait Philip Roth regénye adja, amely egy híres New Yorki színészről szól, aki visszavonul New York melletti farmjára, ahol különböző nőkkel jön össze.

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_12_The Humbling

The Old Man of Belem (O Velho do Restelo)

Rendező: Manoel de Oliveira

Szereplők: Luís Miguel Cintra, Ricardo Trepa, Diogo Dória, Mário Barroso

Sztori: Portugál-francia rövidfilm a 105 éves Manoel de Oliveira rendezőtől, melynek történetét még nem hozták nyilvánosságra.

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_13_The Old Man of Belem

Italy in a Day

Rendező: Gabriele Salvatores

Szereplők: Alessia Gatti

Sztori: dokumentumfilm, története nem elérhető

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_14_Italy in a Day

In the Basement

Rendező: Ulrich Seidl

Szereplők: -

Sztori: Dokumentumfilm az emberekről, és arról, hogy az emberek mit csinálnak szabadidejükben a pincében. A film a megszállottságokról szól. Rézfúvószenekarokról, operaáriákról, drága bútorokról, olcsó poénokról, szexualitásról, lövöldözésről, fitneszről, fasizmusról, korbácsokról és babákról. Egyszerre vicces, és szomorúalkotást ígérnek, melyből bepillantást nyerhetünk az osztrákok lelkivilágába.

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_15_In the Basement

The Boxtrolls (Doboztrollok)

Rendezők: Anthony Stacchi, Annable Graham

Szinkronhangok: Elle Fanning, Simon Pegg, Toni Collette, Ben Kingsley, Isaac Hempstead Wright, Jared Harris, Richard Aoyade, Nick Frost

Sztori: Sajthidán mindenki a gazdagság, az előkelőség és a sajtok megszállottja. A bájos, macskaköves utcák alatt azonban ott rejtőznek a doboztrollok, akik éjszaka előmásznak a csatornákból, és ellopják azt, ami a városlakóknak a legbecsesebb: a gyerekeiket és a sajtjaikat. Legalábbis így szól a legenda, amiben a helybéliek hisznek.

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_16_Boxtrolls

A nimfomániás - 2. rész (vágatlan, rendezői változat)

Rendező: Lars von Trier

Szereplők: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Uma Thurman, Sophie Kennedy Clark, Connie Nielsen.

Sztori: Joe-ra (Charlotte Gainsbourg) egy nap egy sikátorban fekve a rideg utcakövön talál rá az éppen boltba igyekvő Seligman (Stellan Skarsgård). A fiatal nőt megverték, vérzik, és szemmel láthatóan segítségre szorul, ezért a férfi megsajnálja, és elviszi magához, hogy ápolja. Joe pedig mindennél őszintébben meséli el jóakarójának, miképp került abba a lehetetlen helyzetbe, ahogyan találkoztak. A nő nimfomániásnak diagnosztizálja magát, élményei pedig egészen a tinédzserkoráig nyúlnak vissza. Történetei között szót ejt édesapjáról, egy nagy szerelméről, és szeretőkről, de mindenekelőtt szexuális kalandjairól, amelyek bővelkednek extrémitásokban, zavarba ejtő helyzetekben, szexuális pózokban és játékokban, valamint vállalt perverziókban. Seligman megértően, ámde zavartan hallgatja a nőt és a történelemből, valamint a tudományból vett példákkal és tapasztalatokkal igyekszik értelmet adni a nő tetteinek.

Velence 2014 Versenyen kívül kategória_17_Nymphomaniac Part 2

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .