Ünnepi vetítések és programok a Toldiban 2012. szeptember 8-án

Ünnepi vetítések és programok a Toldiban 2012. szeptember 8-án

"Ez itt a nagyapám fejszéje. Apám új nyelet faragott bele, én meg a vasát cseréltem le…"

Épphogy hazaérkeznek az indián nyárba, kémlelik az eget, a naplementét és a Holdat, ahogy gömbölyödik. És bár mindegyik ugyanaz - akárhonnan nézik -, mégsem látják ugyanolyannak. Kicsit mi is így vagyunk a Toldival. Mi, akik itt dolgozunk, soha nem fogjuk tökéletlennek látni (mintha állandóan nyaralnánk), még akkor sem, ha tudjuk, min kell változtatni. A maga nyolcvan évével nem a legöregebb, és nem is a legpatinásabb. Ám falai közt mégis mindig újítók bújtak meg csendben… ilyen a Toldi.

Ennek a nyolcvan évnek örülünk! Ezeknek az éveknek, melyek nem múltak el nyomtalanul, még ha néha túl csendesek is voltak. Mindig mutatott utat, vagy ha tetszik: alternatívát. Az ünnepi repertoár az idő nyomvonalán haladva az elmúlt évek sikereiből és emblematikus eseményeiből áll össze. Premier előtti vetítésekkel (Lawless, Your Sister's Sister, Monsieur Lazhar), az Iparművészeti Egyetemen tanuló fiatalok munkáival (MOME kisfilmek), a magyar film utánpótlás-generációjának munkáival (SZFE kisfilmek), független filmesek kreációival (Inforg blokk) vagy az éppen harminc éve bemutatott 'Megáll az idő' újra-premierjével várjuk a közönséget. Mindezek után egy laza csótányderbivel emeljük az ünnep fényét, majd saját zenéikkel végre, és a közízléssel szembefordulva Cadik, Mango és Minek teszi a dolgát hajnalig.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .