Tragédia a The Dark Knight Rises Denverben tartott éjféli vetítésén

Egy gázmaszkot viselő, fegyveres ámokfutó támadt a The Dark Knight Rises (A sötét lovag - Felemelkedés) Denverben, az Aurorában tartott éjféli vetítésén a nézőközönségre. Eredetileg nem akartam lehozni hírként, mert végtelenül elszomorít, hogy ez a valóság, és nem egy film, de muszáj.

Tragédia a The Dark Knight Rises Denverben tartott vetítésén 01

A legfrissebb információk szerint 12 hallottja van a mészárlásnak - köztük egy csecsemő is! -, a sebesültek száma pedig 38, akik között található egy 9 éves kislány is. Durvítja a helyzetet, hogy a nézők először azt hitték, hogy a hanghatások a film része, mint ahogyan a füstbomba is, de amikor az emberek elkezdtek fuldokolni, és a golyók célpontra találtak, érthető módon elég hamar riadalom alakult ki.

Tragédia a The Dark Knight Rises Denverben tartott vetítésén 05

Az elkövető a mindössze 24 éves James Holmes, akit a rendőrség őrizetbe vett. A fegyverrel felszerelt gyanúsított habozás nélkül mindenkire tüzet nyitott, és egyes szemtanúk szerint az sem kizárt, hogy bomba is volt nála. A parkolóban álló autóját a hatóságok robot segítségével vizsgálták ki.

Tragédia a The Dark Knight Rises Denverben tartott vetítésén 07

Barack Obama amerikai elnököt és nejét is mélyen megrázta a tragédia, melynek hatására az elnök lemondta egyik programját, hogy beszédet tartson a történtekről. A Warner Bros. filmstúdió egy közleményt adott ki a lövöldözéssel kapcsolatban, melyben azt írják, hogy "mélységes szomorúsággal" értesültek a tragédiáról, és együtt éreznek az áldozatok családtagjaival.

Egyelőre nincs hírem róla, hogy a hazai premiert érintik-e a történtek, de amint kapok róla infót, ide megírom. A tovább mögött még néhány kép.

Tragédia a The Dark Knight Rises Denverben tartott vetítésén 02Tragédia a The Dark Knight Rises Denverben tartott vetítésén 03Tragédia a The Dark Knight Rises Denverben tartott vetítésén 04Tragédia a The Dark Knight Rises Denverben tartott vetítésén 06Tragédia a The Dark Knight Rises Denverben tartott vetítésén 08Tragédia a The Dark Knight Rises Denverben tartott vetítésén 09Tragédia a The Dark Knight Rises Denverben tartott vetítésén 10Tragédia a The Dark Knight Rises Denverben tartott vetítésén 11

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

6 hozzászólás

  1. Anonymous

    Tényleg elég szörnyű. És én sem tudok infót arról, hogy elmaradna akármelyik éjféli premier is.

  2. Anonymous

    Elég fura, ki az aki egy csecsemőt és egy 9 évest visz el a filmre, éjfélkor?

  3. khaos:
    igen, én is úgy tudom, h minket nem érint.

    Névtelen 20:02 és dark:
    durva egy világot élünk, de hogy amcsiba ne fussa bébiszitterre 3-4 órára… pff. :/

    Közben más:
    Tegnap a Spidey újranézés közben nem volt asszociáció-mentes a vészkijáratra vetett pillantásom… Komolyan elég durva volt egy ilyen hír után beülni moziba. Nem gondoltam volna, de ezt még majd kifejtem bővebben is.

  4. Anonymous

    Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.