Toronto 2014: Különlegességek - Harmadik felvonás

Elérkeztünk a Torontói Nemzetközi Film Fesztivál Különlegességek kategóriájának harmadik felvonásához is, amelyben újabb 18 filmalkotásról olvashattok bővebben.

Mr. Turner

Rendező: Mike Leigh

Szereplők: Timothy Spall, Dorothy Atkinson, Marion Bailey, Paul Jesson, Lesley Manville, Martin Savage, Joshua McGuire, Ruth Sheen, David Horovitch, Karl Johnson

Sztori: A cselekményben megismerhetjük a nagy kutató, az excentrikus brit festő, JMW Turner életének utolsó huszonöt évét.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_01_Mr. Turner

My Old Lady

Rendező: Isreal Horovitz

Szereplők: Maggie Smith, Kevin Kline, Kristin Scott Thomas

Sztori: Egy tősgyökeres New Yorki örököl egy párizsi lakást elhidegült apjától, és megdöbbenti, hogy egy idős hölgy él ott harcias lányával.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_02_My Old Lady

Ned Rifle

Rendező: Hal Hartley

Szereplők: Aubrey Plaza, Parker Posey, Liam Aiken

Sztori: Az amerikai ikon, Hal Hartley befejezi trilógiáját, amit Henry Foollal és Fay Grimmel kezdett el. Ez a szokatlan történet Henry és Fay fiáról, Nedről szól, aki kilép a tanúvédelmi programból azzal a céllal, hogy megölje apját, amiért tönkreteszi az anyja életét.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_03_Ned Rifle

Nightcrawler

Rendező: Dan Gilroy

Szereplők: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Riz Ahmed, Bill Paxton

Sztori: A Nightcrawler egy feszültséggel teli thriller, amelynek a kortárs Los Angeles ad otthont. Jake Gyllenhaal eleveníti meg Lou Bloomot, egy fiatalembert, aki kétségbeesetten próbál munkát találni, és hirtelen belecseppen Los Angeles bűnügyi újságírói világába. Megismerkedik egy szabadúszó filmes stábbal, akik ütközéseket, tűzeseteket, gyilkosságokat és más veszélyes helyzeteket örökítenek meg. Lou belekerül az éjszaka halálos veszélyeket rejtő világába, ahová még a rendőrök is csak nagyon ritkán merészkednek, és ahol aprópénzért ölnek embereket. Nina (Rene Russo), a helyi tévécsatorna veterán riporterének segítségével megkezdődik Lou szárnyalása, aki miközben a legjobb felvételekre vadászik, számos veszéllyel kerül szembe.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_04_Nightcrawler

Pasolini

Rendező: Abel Ferrara

Szereplők: Willem Dafoe

Sztori: Willem Dafoe hátborzongató módon eleveníti meg a legendás olasz filmrendezőt, költőt és regényírót, Pier Paolo Pasolinit ebben az életrajzi filmben, amelyet egy sok vitát kiváltó rendező készített el.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_05_Pasolini

Phoenix

Rendező: Christian Petzold

Szereplők: Nina Hoss

Sztori: A koncentrációs tábor egyik túlélője (Nina Hoss) a háború utáni Berlinben kutat férje után, aki lehet, hogy elárulta őt a náciknak.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_06_Phoenix

The Reach

Rendező: Jean-Baptiste Leonetti

Szereplők: Michael Douglas, Jeremy Irvine, Hannah Mangan, Lawrence, Ronny Cox

Sztori: Egy nagyvállalati cápa és egy elszegényedett vezető veszélyes játékot játszanak, vadásztúrára indulnak a Mojave sivatagba, ahol kezdetét veszi a macska-egér játék.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_07_The Reach

Red Amnesia (Chuangru Zhe)

Rendező: Wang Xiashuai

Szereplők: Lü Zhong, Shi Liu, Feng Yuanzheng, Qin Hao, Amanda Qin

Sztori: Egy nyugdíjas özvegy mindennapjait éli, ám egy napon titokzatos, névtelen telefonhívást kap, a vibráló thrilleri hangulatról pedig a hatodik generációs mester, Wang Xiashuai gondoskodik.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_08_Red Amnesia

Return to Ithaca

Rendező: Laurent Cantet

Szereplők: Jorge Perugorría, Isabel Santos, Alberto Pujols

Sztori: Havannába járunk, ahol öt barát gyűlik össze, hogy megünnepeljék Amadeo visszatérését 16 év száműzetés után. Hajnalig tartó bulizás veszi kezdetét, és ez idő alatt emlékeikről, a régi időkről, az egykori terveikről és a csalódásaikról beszélnek.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_09_Return to Ithaca

Rosewater

Rendező: Jon Stewart

Szereplők: Jorge Perugorría, Isabel Santos, Alberto Pujols

Sztori: A könyv a kanadai-iráni származású újságíró, Maziar Bihari történetét meséli el, aki négy hónapot töltött egy teheráni börtönben. Azzal vádolták, hogy a kormány ellen dolgozott. Szabadulását követően Maziar Bihari megjelent a The Daily Show-ban, hogy népszerűsítse könyvét. Jon Stewart és Maziar Bihari ezután lettek barátok, később pedig Stewart elkezdett gondolkodni történetének megfilmesítésén.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_10_Rosewater

A Second Chance (En chance til)

Rendező: Susanne Bier

Szereplők: Nikolaj Coster-Waldau, Ulrich Thomsen, Maria Bonnevie, Nikolaj Lie Kaas, Lykke May Andersen

Sztori: Egy veterán rendőrtiszt boldog életet él feleségével és újszülött babájukkal, amikor sorsfordító döntést hoz, melynek következtében drogos szülőkkel kell kapcsolatba kerülnie. Az Oscar-días Bier komplex drámát ígér legújabb alkotásától.

Susanne Bier

Still Alice

Rendező: Richard Glatzer

Szereplők: Kristen Stewart, Alec Baldwin, Kate Bosworth, Julianne Moore

Sztori: A Columbia Egyetem sikeres professzora áll a középpontban, aki mindent megtesz azért, hogy ne veszítse el az eszét és önmagát, miután korai stádiumban lévő Alzheimer-kórt diagnosztizálnak nála.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_12_Still Alice

The Theory of Everything

Rendező: James Marsh

Szereplők: Eddie Redmayne, Felicity Jones, David Thewlis, Emily Watson

Sztori: A film története Stephen Hawking elméleti fizikusról, és feleségével való kapcsolatáról szól.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_13_The Theory of Everything

Time Out of Mind

Rendező: Oren Moverman

Szereplők: Richard Gere, Ben Vereen, Jena Malone, Kyra Sedgwick, Jeremy Strong, Yul Vasquez, Coleman Domingo, Geraldine Hughes, Michael Kenneth Williams, Steve Buscemi

Sztori: Egy New Yorki férfiből hajléktalan válik, és megpróbálja felvenni a kapcsolatot elhidegült lányával ebben az érzelmekkel teli drámában.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_14_Time Out of Mind

Top Five

Rendező: Chris Rock

Szereplők: Chris Rock, Rosario Dawson, Smoove, Gabrielle Union, Tracy Morgan, Cedric the Entertainer, Kevin Hart, Jerry Seinfeld, Adam Sandler, Whoopi Goldberg, Sherri Shepherd, Jay Pharoah, Anders Holm, Michael Che

Sztori: Chris Rock írta, rendezte és szerepel is ebben a dramedyben, amelyben Rock mindenáron be akarja bizonyítani, hogy "komoly" színész.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_15_Top Five

While We're Young

Rendező: Noam Baumbach

Szereplők: Amanda Seyfried, Adam Driver, Charles Grodin, Maria Dizzia, Adam Horovitz

Sztori: Egy frusztrált középkorú filmrendező és felesége rajongani kezd egy fiatal hipszter művészpár iránt. Mindez Stiller és Watts, valamint Seyfried és Driver főszereplésével, Baumbach rendezőtől.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_16_While We're Young

Whiplash

Rendező: Damien Chalzelle

Szereplők: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist, Paul Reiser, Austin Stowell, Nate Lang, Max Kasch, Damon Gupton

Sztori: Egy tehetséges, fiatal dobos kegyetlen oktatója irányítása alatt a tökéletességre törekszik, bármi áron, még ha az emberi mivoltának feláldozásába is kerül.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_17_Whiplash

Wild Tales

Rendező: Damian Szifron

Szereplők: Ricardo Darin, Oscar Martinez, Leonardo Sbaraglia, Erica Rivas, Rita Cortese, Julieta Zylberberg, Dario Grandinetti

Sztori: Többről van szó, mint amit a cím ígér. A film provokatív, vicces és bizarr anekdoták segítségével fest fekete humorral átitatott képet a kortárs Argentínáról.

Toronto 2014 Különlegességek - Harmadik felvonás_18_Wild Tales

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .