Toronto 2014: Gálapremierek és utólag nevezett filmek

A Torontói Nemzetközi Film Fesztivál illetékesei ma bejelentették, hogy hét gálapremierrel, valamint 17 különleges vetítéssel bővül a fesztivál kínálata. Az alábbi összeállításban előbbiek kerülnek górcső alá.

Az esemény nyitófilmje a The Judge lesz, ami szeptember 4-én startol, immáron 39. alkalommal. Az Arnold Schwarzenegger és Abigail Breslin főszereplésével forgatott zombis dráma, a Maggie is a fesztiválon debütál, és mivel forgalmazója még nincs, egyelőre csak itt láthatja majd a közönség. A Kristen Wiig főszereplésével készült Welcome to Me is utólag került be a programba, de Mia Wasikowska egyik új filmje, a Madame Bovary is itt debütál Adam Sandler The Cobblerjével együtt. De vissza is kanyarodnék az előbbi ígéretemhez, aztán nemsokára jövök Maggie-vel is újra, más módon.

Boychoir

Rendező: Francois Girard

Szereplők: Dustin Hoffman, Kathy Bates, Josh Lucas, Kevin McHale, Eddie Izzard, Debra Winger, Garrett Wareing

Sztori: Egy problémás 12 éves árva egy texasi kisvárosból bekerül az előkelő zeneiskolába, ahol egy igen kemény vezetővel kell szembenéznie.

Toronto 2014 Gálapremierek és utólag nevezett filmek_01_Boychoir

The Connection (La French)

Rendező: Cédric Jimenez

Szereplők: Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Céline Sallette, Benoît Magimel

Sztori: Az 1970-es években játszódó krimi-dráma egy marseille-i rendőrbíróról szól, aki egy ideje próbál kivonni a forgalomból egy francia drogbárót.

Toronto 2014 Gálapremierek és utólag nevezett filmek_02_The Connection

Escobar: Paradise Lost

Rendező: Andrea Di Stefano

Szereplők: Benicio Del Toro, Josh Hutcherson

Sztori: Egy fiatal szörfös, Nick igaz története ihlette a filmet, aki meglátogatja bátyját Kolumbiában. Érkezését követően szinte azonnal fülig beleszeret egy helyi lányba, Mariába, akivel átéli a klasszikus szerelem minden apró mozzanatát. Ám a történet veszélyes fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy a lány a hírhedt drogbáró, Pablo Escobar (Benicio Del Toro) unokahúga.

Toronto 2014 Gálapremierek és utólag nevezett filmek_03_Escobar Paradise Lost

The Forger

Rendező: Philip Martin

Szereplők:  John Travolta, Christopher Plummer, Tye Sheridan, Jennifer Ehle, Marcus Thomas, Anson Mount, Abigail Spencer, Travis Wade

Sztori: Az egykori gyermek művész csodagyerek és piti tolvaj, Tay Cutter (Travolta) történetét meséli el, aki eléri, hogy kijuttassák a börtönből és beteg fiával lehessen. Azonban változtatnia kell a tervein, és kénytelen elvállalni egy utolsó nagy melót, hogy törlesszen a szindikátusnak, akik elintézték a börtönből való szökését.

Toronto 2014 Gálapremierek és utólag nevezett filmek_04_The Forger

Infinitely Polar Bear

Rendező: Maya Forbes

Szereplők: Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Imogene Wolodarsky, Ashley Aufderheide

Sztori: A mániás depresszióban szenvedő férj megpróbálja visszaszerezni feleségét azzal, hogy két, tűzrőlpattant lányuk felnevelését magára vállalja - a kis ördögök azonban nem könnyítik meg a dolgát.

Toronto 2014 Gálapremierek és utólag nevezett filmek_05_Infinitely Polar Bear

Ruth & Alex

Rendező: Richard Loncraine

Szereplők: Morgan Freeman, Diane Keaton, Sam Hoffman, Richard Toussaint, Bob Gass, Judy Burch Gass, Wade Barker, Gary Ellis

Sztori: A történet egy párról szól, akik dilemmába esnek, hogy eladják-e szeretett brooklyni otthonukat, és közben rengeteg zavaró tényezőt sorakoztat fel ez a vígjáték.

Toronto 2014 Gálapremierek és utólag nevezett filmek_06_Ruth & Alex

Beyond the Lights

Rendező: Gina Prince-Bythewood

Szereplők: Gugu Mbatha-Raw, Nate Parker, Minnie Driver, Colson "MGK" Baker, Danny Glover

Sztori: Egy hirtelen népszerűvé vált énekesnőt ismerhetünk meg a filmben, akinek a hírnév által gyakorolt nyomással kell megbirkóznia.

Toronto 2014 Gálapremierek és utólag nevezett filmek_07_Beyond the Lights

Don't Go Breaking My Heart 2

Rendező: Johnnie To

Szereplők: Louis Koo, Miriam Yeung, Gao Yuanyuan, Vic Chou

Sztori: Az ismert hongkongi rendező egy dupla szerelmi háromszöggel állítja szembe nézőit legújabb alkotásában.

Toronto 2014 Gálapremierek és utólag nevezett filmek_08_Don't Go Breaking My Heart 2

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .