Toronto 2014: Fesztiválinfók, gálavetítések és zárófilm

Július 22-én bejelentették a szeptember 4. és 14. között megrendezésre kerülő Torontói Nemzetközi Film Fesztivál programjának nagyobb részét. A fesztivál ezúttal is jó néhány világpremiernek ad otthont, amelyek közül néhányról már hallottunk korábban, de néhány film biztosan okoz majd meglepetést. A napokban érkezik a többi versenyző is két-három posztra bontva.

Csak ízelítőként írnám A védelmezőt (The Equalizer), Denzel Washington új filmjét, akit ismét Antoine Faqua rendezett, de jön David Dobkin Oscar-esélyese, a The Judge, melynek főszereplőjét Robert Downey Jr. és Robert Duvall játsszák, de itt mutatkozik be a diszfunkcionális családról szóló dramedy, a This Is Where I Leave You is.

GÁLAPREMIEREK:

Black and White

Rendező: Mike Binder

Szereplők: Kevin Costner, Octavia Spencer, Anthony Mackie, Jennifer Ehle, Gillian Jacobs, Bill Burr, Andre Holland, Jillian Estell.

Sztori: Egy özvegy nagypapát követhetünk nyomon, akire rábízzák, hogy nevelje fel unokáját, akinek egyik szülője fehér, a másik felete. Amikor a kislány apai nagyanyja benyújtja igényét a gyermekfelügyeletre, komoly jogi csata alakul ki, mely rákényszeríti a civakodó családtagokat, hogy őszintén elbeszélgessenek életről, halálról, haragról és az Amerikában uralkodó faji megosztottságról.

Toronto 2014 Fesztiválinfók, gálavetítések és zárófilm_Black_and_White

The Equalizer (A védelmező)

Rendező: Antoine Faqua

Szereplők: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, David Harbour, Bill Pullman, Melissa Leo

Sztori: Robert McCallról (Denzel Washington), a nyugodt életet élő bostoni állampolgárról senki sem gondolná, hogy egy visszavonult volt kommandós. De a saját halálát megjátszó ügynök újraéled önálló száműzetéséből, hogy megmentsen egy fiatal lányt (Chloe Grace Moretz) az erőszakos orosz gengszterektől. De a bosszúhadjárat nem csak a bosszúról szól, hanem folyamatosan felfedi, hogy a törvény néha nem elég és át kell lépni a határokat. Ha valaki bajba kerül és nincs hová fordulnia, McCallra biztosan számíthat, ő a tehetetlenek védelmezője.

Toronto 2014 Fesztiválinfók, gálavetítések és zárófilm_02_The_Equalizer

Foxcatcher

Rendező: Bennett Miller

Szereplők: Anthony Michael Hall, Steve Carell, Channing Tatum, Vanessa Redgrave, Mark Ruffalo, Sienna Miller.

Sztori: Megtörtént események nyomán, a filmben egy különc multimilliomos és két birkózóbajnok különös és tragédiával végződő kapcsolatának sötét és lenyűgöző történetét ismerhetjük meg.

Toronto 2014 Fesztiválinfók, gálavetítések és zárófilm_03_Foxcatcher

Haemoo

Rendező: Shim Sung-bo

Szereplők: Kim Yoon-seok, Park Yoo-chun

Sztori: Egy halászhajó szedett-vedett legénységéről szól, akik veszélyes küldetésre adják fejüket, amikor elvállalják, hogy átcsempésznek Kínából Koreába néhány bevándorlót. Fesztült nyílt tengeri kalandot ígérnek, amelynek forgatókönyvét részben a szakmában jártas koreai guru, Bong Joon-ho írta.

Toronto 2014 Fesztiválinfók, gálavetítések és zárófilm_04_Haemoo

ZÁRÓFILM:

The Judge

Rendező: David Dobkin

Szereplők: Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga, Vincent D'Onofrio, Jeremy Strong, Dax Shepard, Billy Bob Thornton.

Sztori: Hank Palmer nagyvárosi ügyvéd hazatér szülővárosába, ahol elhidegült édesapja él, és ő a város bírója, és egy gyilkosság gyanúsítottja is. Hank elkezd nyomozni az igazság után, és felveszi a kapcsolatot családjával, akiket évekkel ezelőtt otthagyott.

Toronto 2014 Fesztiválinfók, gálavetítések és zárófilm_05_The_Judge

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .