Toronto 2012: A fesztivál részletei nem elég részletesen

A ComingSoon.net már jó pár éve képviselteti magát a Torontói Nemzetközi Film Fesztiválon (TIFF), szóval most is ők gyűjtötték össze a lényegesebb tudnivalókat a fesztiválról. Hát nem mondom, csorog a nyálam, de kárpótlásként hamarosan megelégszem egyelőre a CineFesttel. A 37. Torontói Nemzetközi Film Fesztivál szeptember 6-án nyitja meg kapuit, és egészen szeptember 16-ig várja az odalátogatókat.

Cannes és a Sundance mellett ez a legjelentősebb fesztivál, ahol összegyűlik megannyi filmkészítő, megannyi új és ígéretes film, na meg a market sem utolsó szempont. Annak idején ezen a rendezvényen mutatták be A bombák földjén-t, A király beszéde-t és a 2004-es Ütközéseket (Crash) is.

Byzantium

Rendező: Neil Jordan

Szereplők: Saoirse Ronan, Gemma Arterton, Jonny Lee Miller

Sztori: A történetben egy vámpír anyukát mutatnak be, aki egyetlen lányát is vámpírrá változtatja. A filmben néha testvéreknek adják ki magukat, hogy rászedjék áldozataikat.

01 hr_Byzantium_2

Imogene

Rendező: Shari Springer Berman, Robert Pulcini

Szereplők: Kristen Wiig, Matt Dillon, Natasha Lyonne

Sztori: A Koszorúslányok (Bridesmaids) sztárja, Kristen Wiig egy drámaírót alakít, aki úgy állítja be, mintha öngyilkos akarna lenni, hogy visszaszerezze ex-pasiját (Darren Criss), de ennek végül az lesz az eredménye, hogy szerencsejáték-függő anyja gondjaira bízzák.

02 hr_Imogene_1

The Place Beyond the Pines

Rendező: Derek Cianfrance

Szereplők: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Rose Byrne

Sztori: Egy motorversenyző mindennapjait ismerhetjük meg, aki éjszaka bankot rabol, hogy támogathassa újszülött gyermekét.

03 hr_The_Place_Beyond_the_Pines_1

Frances Ha

Rendező: Noah Baumbach

Szereplők: Greta Gerwig, Adam Driver, Grace Gummer

Sztori: A fesztivál egyik titkos projektje, egy fekete-fehér vígjáték, amelyben Baumbach ismét szülővárosát, New York Cityt választotta a történet színhelyéül, ahol Gerwig karakterét kísérhetjük figyelemmel, amint megpróbál boldogulni az életben. Nemrég a Lola Versusban is hasonló szerepet játszott.

04 hr_Frances_Ha_4

The Reluctant Fundamentalist

Rendező: Mira Nair

Szereplők: Kate Hudson, Liev Schreiber, Kiefer Sutherland

Sztori: Egy népszerű bestseller alapján készült politikai thrillerről van szó, amely egy pakisztáni férfi történetét tárja a néző elé, aki a Wall Streeten próbál meg befutni, de egy túszejtés és egyre növekvő honvágya meghiúsítja az álmát.

05 hr_The_Reluctant_Fundamentalist_2

The Iceman

Rendező: Ariel Vromen

Szereplők: Chris Evans, James Franco, Michael Shannon

Sztori: A történet Richard Kuklinskiről, egy hírhedt bérgyilkosról szól, aki munkássága során dolgozott a Gambino bűnözőcsaládnak New Yorkban és más illegális bűncselekményekben is részt vett - úgy tartják 250 ember élete szárad a lelkén.

06 hr_The_Iceman_1

Jayne Mansfeld's Car

Rendező: Billy Bob Thornton

Szereplők: Kevin Bacon, Robert Duvall, Shawnee Smith

Sztori: A '60-as években járunk, és egy férfire fókuszál a történet, aki a felesége elhagy egy angol férfiért és Angliába költözik. Amikor azonban a feleség meghal, az a kívánsága, hogy alabamai otthonában temessék el, és ekkor már legalább 20-30 éve nem látta egykori hitvesét. A két család találkozása érdekes történéseket hozhat.

07 hr_Jayne_Mansfield_s_Car_1

Writers

Rendező: Josh Boone

Szereplők: Kristen Bell, Jennifer Connelly, Lily Collins

Sztori: A film egy híres író, volt felesége és két tizenéves lányuk bonyolult kapcsolatát mutatja be.

08 hr_Writers_4

Thanks for Sharing

Rendező: Stuart Blumberg

Szereplők: Mark Ruffalo, Gwyneth Paltrow, Tim Robbins

Sztori: A történetben pár barátot ismerhetünk meg, akik mind szexfüggőségben szenvednek, és közös erővel próbálnak meg túljutni.

09 hr_Thanks_for_Sharing_1

Mr. Pip

Rendező: Andrew Adamson

Szereplők: Hugh Laurie, Kerry Fox, Eka Darville

Sztori: Mr. Watts (Hugh Laurie) áll a történet középpontjában, aki történetesen az utolsó fehér ember Bougainville városában, ami Pápua Új-Guinea szigetén fekszik. Nyit egy iskolát a városban, ahol kedvenc Charles Dickens regényét, a Szép reményeket olvassa a gyerekeknek.

10 hr_Mr__Pip_1

The Company You Keep

Rendező: Robert Redford

Szereplők: Robert Redford, Shia LaBeouf, Julie Christie

Sztori: A történet középpontjában egy volt időjárás jelentő áll, aki arra kényszerül, hogy rejtőzködjön és móresre tanítson egy fiatal újságírót, aki felfedi valódi kilétét.

11 hr_The_Company_You_Keep_1

The Impossible

Rendező: Juan Antonio Bayona

Szereplők: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland

Sztori: A 2004-es tsunami ihlette a filmet, amely Mariáról, Henryről és három fiukról szól, akik vakációzni indulnak Thaiföldre, hogy eltöltsenek néhány csodálatos napot a trópusi üdülőparadicsomban. December 26-án reggel a medence körül lógatva lábukat, Karácsony éjszakáját követően félelmetes morgásra figyelnek fel a föld mélyéből. Maria megdermed az ijedtségtől, amikor a hatalmas víztömeg - szökőár - megindul a szálloda irányába.

12 hr_The_Impossible_2

Quartet

Rendező: Dustin Hoffman

Szereplők: Maggie Smith, Michael Gambon, Billy Connolly

Sztori: A film története négy operaénekesre fókuszál, akik egy direkt ebből a hivatásból nyugdíjba vonult emberek számára fenntartott idősek otthonában élnek.

13 hr_Quartet_1

Silver Linings Playbook

Rendező: David O. Russell

Szereplők: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

Sztori: A történet egy középiskolai tanárt mutat be, akit depresszióval kezeltek egy klinikán, és miután kiengedik, az anyja gondjaira bízzák. Aztán megpróbálja visszaszerezni ex-feleségét, de bizarr szomszédja is felkelti érdeklődését, aki maga is mentális problémákkal küzd.

14 hr_Silver_Linings_Playbook_1

Argo (Az Argo-akció)

Rendező: Ben Affleck

Szereplők: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman

Sztori: Igaz történeten alapul a film, amely az 1979-es eseményeket követi nyomon, amikor az irániak megszállták az amerikai nagykövetséget, a CIA és a kanadai kormány kidolgozott egy mentőakciót, hogy kijutassa a hat bent rekedt diplomatát.

15 hr_Argo_3

End of Watch (Az utolsó műszak)

Rendező: David Ayer

Szereplők: Jake Gyllenhaal, Michael Peña, Anna Kendrick

Sztori: Két fiatal rendőr kerül a történet középpontjába, akik egy közúti ellenőrzés alkalmával elkoboznak némi kézpénzt és lőfegyvereket egy hírhedt kartell tagjaitól, amelyért majdnem életükkel fizetnek.

16 hr_End_of_Watch_2

The Sessions

Rendező: Ben Lewin

Szereplők: John Hawkes, Helen Hunt, William H. Macy

Sztori: A történet egy 38 éves fogyatékos férfit követ nyomon, aki elhatározza, hogy elveszíti szüzességét - terapeutája és papja segítségével szeretné megvalósítani álmát.

17 hr_The_Sessions_3

Rust and Bone

Rendező: Jacques Audiard

Szereplők: Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts, Armand Verdure

Sztori: Craig Davidson története a harci kutyák, hivatalos bokszolók, szexfüggők és játékfüggők vad világába kalauzol el. Egy bokszoló kezében 27 csont eltörik, ami miatt már soha nem lesz a régi, így harcos pályafutása helyett inkább máshogy próbál meg boldogulni, szabályok és bokszkesztyűk nélkül. A kutyaviadalok durva közegébe keveredik, ahol rotweilerek, pitbullok és dobermanok vívnak harcot életre-halálra.

18 Rust_and_Bone_3

To the Wonder

Rendező: Terrence Malick

Szereplők: Rachel McAdams, Ben Affleck, Javier Bardem

Sztori: Terrence Malick nagymester egy romantikus drámával készült ezúttal, amely egy férfiről szól, aki újra közel kerül egy szülővárásából származó nővel, miután egy európai nővel kötött házassága darabokra hullott.

19 hr_To_the_Wonder_1

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .