Tom Hardyra muzulmán megváltás vár

Az Annapurna Pictures egy licitháború során tett szert Anand Giridharadas könyvének megfilmesítési jogaira, ami a The True American: Murder and Mercy in Texas címet viseli. Kathryn Bigelow fogja rendezni és producálni is a filmet, amelynek főszerepére Tom Hardy győzték meg, akit megcsodálhatunk a forgó drámában, amely a veszteségről és a megváltásról szól.

Tom Hardyra muzulmán megváltás vár

A projektre több nagyobb stúdiónak is fájt a foga - köztük a Warner Bros., a New Regency, és más nagyobb stúdiók -, de végül az Annapurna és Bigelow ajánlata tűnt a legjobbnak. A stúdió és a rendezőnő közös erővel hozták tető alá az Oscar-jelölést is begyűjtő Zero Dark Thirtyt is. Egyelőre írója még nincs a projektnek, de ami késik, nem múlik.

Anand Giridharasdan a New York Times újságírója, akinek könyve egy önjelölt "arab mészárosról", Mark Stromanről szól. A texasi származású férfi meggyilkolt két közel-keleti bevándorlót a 9/11-es eseményeket követően. Harmadik áldozata egy muzulmán bevándorló és a Bangladesi Air Force veteránja, Raisuddin Bhuiyan volt, aki túlélte a fejlövést, ami egy Dallasi boltban érte munka közben. Stromant elfogták és halálra ítélték, tíz évvel később azonban Bhuiyan nyilvánosan megbocsátott neki, és elérte a kormányzónál, hogy mégse végezzék ki Stromant.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .