Tom Cruise és Doug Liman közösen készítik a Mena-t

A The Hollywood Reporter értesülései szerint Tom Cruise ismét együtt fog dolgozni A holnap határa rendezőjével, Doug Limannel a Mena című krimi-thrilleren.

Tom Cruise és Doug Liman közösen készítik a Mena-t

Egykoron Ron Howard vállalta el a rendezést, miután a Universal Pictures $1 millió dollárt fizetett Gary Spinellinek (Rejtekhely) a forgatókönyvvázlatokért. A film forgalmazója a Universal Pictures lesz, a finanszírozást pedig a Cross Creek Pictures biztosítja, akik producerként is beszállnak a buliba az Imagine Entertainmenttel.

Barry Seal repülőgép pilóta igaz történetét meséli el a Mena, akit kirúgtak munkahelyéről, aztán pedig a kolumbiai Medellin kartell egyik fő drogcsempészévé nőtte ki magát. Később a DEA és a CIA is beszervezte őt, hogy információkat szerezzenek tőle a kartellről, ami kapcsolatban állt az Irán-kontra üggyel. Barry Sealt 1986-ban a Kolumbiaiak meggyilkolták.

Brian Oliver és Tyler Thompson a Cross Creekkel maguk mögött producerként lépnek a színre, de Brian Grazer (Imagine) és Doug Davison (Quadrant Pictures) is ugyanilyen tisztséget fognak betölteni. A projektnek hála a 2002-es A Bourne-rejtély (The Bourne Identity) után ismét közös projekten dolgozhat a Universal és Liman. Cruise-tól sem áll távol a stúdióóriás, hiszen a Feledés kettejük kollaborációjában valósult meg.

Egyelőre nincs kitűzve a forgatás kezdőnapja. Cruise jelenleg a Mission: Impossible 5-öt forgatja, de listáján van még egy másik Doug Liman-projekt, az El Presidente is, nem beszélve a Go Like Hellről. Liman listáján pedig a Splinter Cell és a Still Swingin is szerepel.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .