A titokzatos szerető magyar feliratos előzetes

A kortárs brit mozi egyik legnagyobb, kétszeres Oscar-jelölt színésze Ralph Fiennes (Harry Potter-filmek, Schindler listája, Az angol beteg, A bombák földjén) az utóbbi időben a rendezéssel is kacérkodik. Második rendezésében ezúttal a halhatatlan szigetországi írófejedelem, Charles Dickens életébe enged betekintést. Fiennes a főszerepet is magára vállalta a Dickens életének egyik legizgalmasabb, legtitkosabb fejezetéről szóló romantikus drámában. A Twist Olivér, a Copperfield Dávid, a Szép remények és a Karácsonyi ének szerzőjének viszonya házasemberként a nála 27 évvel fiatalabb Ellen Ternannal a kor konvenciói miatt igazán pikáns volt. Ezt a szenvedélyes szerelmet vitte most vászonra Fiennes, pompás jelmezekben és történelmi közegben, és a főbb szerepekben olyan sztárokkal, mint Felicity Jones (A csodálatos Pókember 2, Hisztéria) és az Oscar-jelölt Kristin Scott Thomas (A házban, Az angol beteg, Csak Isten bocsáthat meg). A film alapjául szolgáló regény Charles Dickens élete címmel Magyarországon az Európa Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

A_titokzatos_szerető_Ralph_Fiennes

A 19. század második felének legünnepeltebb brit írója volt Charles Dickens, aki igazi bálványnak számított korában. Nemcsak művei iránt rajongtak az emberek, de felolvasóestjei, közszereplései is esemény- és élményszámba mentek. Dickens élvezte a figyelmet, hogy minden társasági rendezvényen a középpontban lehet, ezért is okozott különösen nagy lelki vívódást számára, amikor szerelemre lobbant egy jóval fiatalabb, ifjú hölgy iránt. A kor Angliájában a válás szóba sem jöhetett, még egy olyan közszereplő számára sem, mint Dickens. A szerelem azonban olyannyira elvette az eszét, hogy kedvese, Nelly kedvéért vállalta a szétköltözést is családjától és gyerekeitől. A titokzatos szerető ugyanakkor nem léphetett a nyilvánosság elé, nem mutatkozhatott Dickensszel az emberek előtt. De vajon a titkolózás nem kezdte ki kettejük hatalmas szerelmét?

A titokzatos szerető (The Invisible Woman) két jelölést is szerzett a Legjobb jelmez kategóriában, egyiket az Oscaron, a másikat pedig a BAFTA-n. A magyarországi premier már itt van a kertek alatt: február 20.

Magyar bemutató:

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .