TIFF 2017: A Fantastic Woman előzetes

A chilei származású Sebastián Lelio olajat önt a tűzte, akit egyébként Pablo Larrainhez hasonlóan a chilei filmkészítés egyik reneszánszának tartanak. A The Playlist meghozta az A Fantastic Woman / Una Mujer Fantástica című R-es korhatár besorolású dráma első előzetesét, és habár Leilo a 2013-as Gloria óta nem készített filmet, idén egyből kettővel rukkol elő.

Az egyik a szóban forgó alkotás, a másik pedig a a Rachel Weisz, Rachel McAdams és Alessandro Nivola főszereplésével készült Disobedience című romantikus dráma, amelynek premierjét a Torontói Nemzetközi Film Fesztiválon tartják, ahol az A Fantastic Woman is a közönség elé kerül. A filmben a transznemű Marina történetét ismerhetjük meg, aki pincérnőként és énekesnőként dolgozik, emellett pedig szerelmes idősebb párjába, Orlandóba, akivel közös jövőt tervez. Miután azonban Orlando váratlanul megbetegszik, majd meg is hal, Marina kénytelen szembenézni a családjával és a társadalommal, hogy megmutassa nekik, ki is ő valójában: egy összetett, erős, őszinte, fantasztikus nő.

Ha már az előbb szóba került a Disobedience, arról annyit érdemes tudni, hogy a történet egy nőről szól, aki visszatér ortodox zsidó otthonába rabbi apja halálát követően, és rögtön ki is robban a csetepaté, amikor érdeklődést mutat egy régi gyermekkori barát iránt.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .