Sundance 2019: Midnight szekció

Horrorok, vígjátékok és nehezen bekategorizálható alkotások. Ezeken a filmeken biztos nem alszanak el a fesztivállátogatók, bármilyen későn is kezdődnek!

MIDNIGHT_

Corporate Animals / U.S.A. (rendező: Patrick Brice, forgatókönyv: Sam Bain)

Sztori: Lucy (Demi Moore) az Incredible Edibles nevű ehető evőeszközöket gyártó cég egoista, megalomán vezérigazgatója, aki valamiért arra a meggondolatlan lépésre szánja magát, hogy elviszi csapatát, köztük régóta elnyomott asszisztenseit, Freddie-t (Karan Soni) és Jesst (Jessica Williams) egy új-mexikói barlangtúrára csapatépítő jelleggel. Amikor azonban katasztrófa történik és egyébként is haszontalan idegenvezetőjük, Bradon (Ed Helms) nem tud segíteni rajtuk, a csapat tagjainak félre kell tenniük az egymással szembeni ellenszenvüket, ugyanis csak együtt maradhatnak életben.

Szereplők: Demi Moore, Ed Helms, Jessica Williams, Karan Soni - Világpremier

Greener Grass / U.S.A. (írta és rendezte: Jocelyn DeBoer, Dawn Luebbe)

Sztori: Jill és Lisa tökéletes otthonukban élnek boldog családjukkal egy idilli külvárosban. A két nő leginkább a boltban tölti mindennapjait, ahol divattippeket osztanak meg egymással, a szülinapokon pedig kölcsönösen megdicsérik a másik főztjét. Jill és Lisa mindenáron visszajelzésre és megerősítésre várnak, még akkor is, amikor a dolgok igazán furcsa fordulatot vesznek, ugyanis Jill emberbaráti gesztusból Lisának adja újszülött babáját. Jillen azonban hamarosan úrrá lesz a paranoia, a félelem és a pánik és minden jel arra utal, hogy ennek bizony nem lehet jó vége.

Szereplők: Jocelyn DeBoer, Dawn Luebbe, Beck Bennett, Neil Casey, Mary Holland, D'Arcy Carden - Világpremier

The Hole in the Ground / Írország, Belgium, Finnország (rendező: Lee Cronin, forgatókönyv: Lee Cronin, Stephen Shields)

Sztori: Sarah úgy dönt, egy félreeső vidéki házba költözik korához képest jóval fejlettebb fiával, Chrisszel, akivel nehéz időszak áll mögöttük. A várt megnyugvás és béke azonban elmarad: ehelyett egy rejtélyes és ijesztő új szomszéd vár rájuk, aki alaposan felborzolja Sarah idegeit. Ráadásul ez még csak a kezdet, ugyanis Chris az éjszaka közepén eltűnik a ház mögötti erdőbe, Sarah pedig egy furcsa lyukat vesz észre, miközben őt keresi. Chris végül visszatér, de a viselkedése aggasztóan megváltozott és Sarah attól tart, hogy igazából nem is a fia az.

Szereplők: Seána Kerslake, James Cosmo, Kati Outinen, Simone Kirby, Steve Wall, James Quinn Markey - Világpremier

Little Monsters / Ausztrália (írta és rendezte: Abe Forsythe)

Sztori: Dave (Alexander England) nem találja a helyét egy fájdalmas szakítás után, ezért a nővéréhez költözik, ahol unokaöccsét tanítja nem éppen szép szavakra. Amikor kiderül, hogy a bájos és rejtélyes óvónő, Miss Caroline (Lupita Nyong'o) kísérőt keres az iskolai kirándulásra, Dave a legnagyobb örömmel jelentkezik a feladatra, ugyanis nem tudja, hogy a programot az egyik gyerekműsor idegesítő szereplője, Teddy McGiggle (Josh Gad) állítja össze, igaz, ez semmi ahhoz képest, hogy zombik támadnak rájuk, miután egy kísérlet igencsak félresikerül a közeli katonai bázison. Dave, Miss Caroline és Teddy csak egymásra és a gyerekek leleményességére számíthatnak, és muszáj összefogniuk, ha ép bőrrel meg akarják úszni az egyre veszélyesebbé váló kirándulást.

Szereplők: Lupita Nyong'o, Alexander England, Josh Gad - Világpremier

The Lodge / U.S.A., Anglia (rendezők: Veronika Franz, Severin Fiala, forgatókönyv: Sergio Casci, Veronika Franz, Severin Fiala)

Sztori: Aidan és Mia mindenben kétségbeesett édesanyjuk mellett állnak, ezért vele együtt gyűlölik apjuk fiatal barátnőjét, Grace-t is, akivel a férfi össze akar házasodni. A testvérek teljesen elutasítják Grace közeledését, sőt, megpróbálnak rossz fényt vetni rá a tragikus múltját felhasználva, de arra nem számítanak, hogy hamarosan hármasban rekednek vele egy hétvégi házban a nagy havazás miatt. Azonban úgy tűnik, a kialakult helyzet jól sül el, ugyanis szép lassan nyitni kezdenek egymás felé, de hamarosan különös és ijesztő dolgok történnek, amelyek hatására előkerülnek a démonok Grace szigorúan vallásos gyerekkorából.

Szereplők: Riley Keough, Jaeden Martell, Lia McHugh, Alicia Silverstone, Richard Armitage - Világpremier

MEMORY - The Origins of Alien / U.S.A. (írta és rendezte: Alexandre O. Philippe) - Világpremier

Sztori: Dan O'Bannon 1971-ben kezdte el írni Memory című forgatókönyvét, de a 29. oldalon elakadt. Évekkel később azonban befejezte az írást és végül ebből a szkriptből született meg Ridley Scott mesterműve, az első Alien film. Alexandre O. Philippe részletesen bemutatja az odáig vezető utat és azt is bemutatja, hogyan vált az Alien a popkultúra megkerülhetetlen részévé.

Mope / U.S.A. (rendező: Lucas Heyne, forgatókönyv: Lucas Heyne, Zack Newkirk)

Sztori: A mope egy kifejezés a pornóiparban, amelyet azokra a színészekre használnak, akiknek nincsenek elég jó adottságaik vagy nem elég vonzók ahhoz, hogy akkora sikert érjenek el, mint a nagy pornósztárok. A mope-ok a szakma ranglétrájának legalsó fokán állnak, nekik jutnak az alantas munkák és arra várnak, hogy szerepet kapjanak egy nagy orgiában, amely meghozhatja számukra a várt áttörést - igaz, erre minimális az esély.

Szereplők: Nathan Stewart-Jarrett, Kelly Sry, Brian Huskey, Max Adler, David Arquette, Tonya Cornelisse - Világpremier

Sweetheart / U.S.A. (rendező: JD Dillard, forgatókönyv: JD Dillard, Alex Theurer, Alex Hyner)

Sztori: Jen (Kiersey Clemons) hosszas megpróbáltatások után végül egy félreeső szigetre sodródik és próbál menedéket találni. Végül csak egy régóta elhagyatott kempinghelyre bukkan, de a fáradtságtól nem bír tovább menni, ezért úgy dönt, ott alszik és majd reggel folytatja a keresést. Jen nem is sejti, hogy a szigeten az éjszaka a legveszélyesebb időszak, ugyanis ekkor jön elő a lény a vízből, hogy ennivalót szerezzen.

Szereplők: Kiersey Clemons, Emory Cohen, Hanna Mangan Lawrence, Andrew Crawford – Világpremier

Wounds / U.S.A., Anglia (írta és rendezte Babak Anvari)

Sztori: Will pultosként dolgozik New Orleansban és úgy tűnik, mindene megvan: jó munka, még jobb barátok és egy csodás barátnő, Carrie, aki imádja őt, Will pedig mindent meg is tesz azért, hogy mindig gondtalanul kiélvezhesse a pillanatot és ne kelljen aggódnia semmi miatt. Egy este azonban durva verekedés tör ki a bárban, amelyben az egyik törzsvendég megsérül, néhány főiskolás srác pedig olyan gyorsan menekül el a helyszínről, hogy az egyikük otthagyja a mobilját, amelyről Will hamarosan ijesztő üzeneteket és hívásokat kap. Bár ő próbál kimaradni az egészből, Carrie tejesen az ügy megszállottja lesz, és mindenáron ki akarja deríteni, hogy mi is történik pontosan. Valami elszabadult és nem kell sokat várni, hogy utolérje őket.

Szereplők: Armie Hammer, Dakota Johnson, Zazie Beetz, Karl Glusman, Brad William Henke

Source of photos (credit): Sundance Institute official website

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .