Sundance 2018: NEXT kategória (ínyencségek)

A NEXT kategória igazi ínyencségeket kínál a fesztivállátogatóknak: merész, kreatív, haladó gondolkodású alkotásokat. A legmodernebb technológia és a készítők izgalmas hozzáállása pedig garantálja, hogy érdemes legyen odafigyelni ezekre, és a jövőbeni hasonló filmekre. Az elmúlt években ebben a kategóriában debütált az A Ghost Story, a Tangerine és a Csadoros vérszívó. A szekció támogatója az Adobe.

Sőt, ezúttal még kicsiny országunk is képviselteti magát, rögtön az első filmhez van közünk.

NEXT_

306 Hollywood / U.S.A., Magyarország (rendezők: Elan Bogarín, Jonathan Bogarín, írók: Jonathan Bogarín, Elan Bogarín, Nyneve Laura Minnear, producerek: Elan Bogarín, Jonathan Bogarín, Stalter Judit)

Sztori: Két testvér ásatásokat végez nagyanyjuk házánál, és izgalmas utazásra indulnak New Jerseytől az ókori Rómáig, valamint a divattól a fizikáig, miközben arra keresik a választ, mi mindent rejtenek a hátrahagyott tárgyaink.

Világpremier /A film a fesztivál első napján kerül bemutatásra/

A Boy, A Girl, A Dream. / U.S.A. (rendező: Qasim Basir, írók: Qasim Basir, Samantha Tanner)

Sztori: A 2016-os elnökválasztás éjszakáján Cass, egy Los Angeles-i klub programszervezője izgalmakkal és érzelmekkel teli utazásra indul egy Frida nevű közép-nyugati nővel, és arra ösztönzik egymást, hogy elgondolkozzanak valóra nem váltott álmaikon.

Szereplők: Omari Hardwick, Meagan Good, Jay Ellis, Kenya Barris, Dijon Talton, Wesley Jonathan - Világpremier

An Evening With Beverly Luff Linn / Egyesült Királyság, U.S.A. (rendező: Jim Hosking, írók: Jim Hosking, David Wike)

Sztori: Lulu Danger egyébként is rossz házassága még rosszabb fordulatot vesz, miután felbukkan egy rejtélyes férfi a múltjából, aki azért érkezik a városba, hogy előadja Egy varázslatos este Beverly Luff Linn-nel című műsorát.

Szereplők: Aubrey Plaza, Emile Hirsch, Jemaine Clement, Matt Berry, Craig Robinson - Világpremier

Clara's Ghost / U.S.A. (írta és rendezte: Bridey Elliott)

Sztori: A film története egyetlen este alatt játszódik a Reynolds család connecticuti házában, ahol Clara, akinek végleg elege lesz beképzelt show-businessben dolgozó családjából, azoktól a természetfeletti lényektől kap megnyugvást és útmutatást, amelyek kísértik őt.

Szereplők: Paula Niedert Elliott, Chris Elliott, Abby Elliott, Bridey Elliott, Haley Joel Osment, Isidora Goreshter - Világpremier

Madeline's Madeline / U.S.A. (írta és rendezte: Josephine Decker)

Sztori: Madeline megkapja egy színdarab főszerepét, aki azonban ugyanolyan nadrágot hord, mint Madeline, ugyanolyan macskája van, mint Madeline-nak, és ugyanúgy egy forró vasalót tart az anyja fejéhez, mint Madeline.

Szereplők: Helena Howard, Molly Parker, Miranda July, Okwui Okpokwasili, Felipe Bonilla, Lisa Tharps - Világpremier

Night Comes On / U.S.A. (rendező: Jordana Spiro, írók: Jordana Spiro, Angelica Nwandu)

Sztori: Angel LaMere-t kiengedik a javítóból a 18. születésnapján. Miközben a lányt a múltja kísérti, olyan utazásra indul tízéves húgával, amely mindkettőjük jövőjét tönkreteheti.

Szereplők: Dominique Fishback, Tatum Hall, John Earl Jelks, Max Casella, James McDaniel -Világpremier

Search / U.S.A. (rendező: Aneesh Chaganty, írók: Aneesh Chaganty, Sev Ohanian)

Sztori: Miután egy 16 éves lány eltűnik, édesapja a laptopján keres nyomokat, hogy megtalálja őt. A thriller teljes története monitorokon bontakozik ki.

Szereplők: John Cho, Debra Messing – Világpremier /A 2018-as Alfred P. Sloan-díj győztese/

Skate Kitchen / U.S.A. (rendező: Crystal Moselle, írók: Crystal Moselle, Ashlihan Unaldi)

Sztori: Camille a külvárosi lányok átlagos életét éli, ám ez gyökeresen megváltozik, miután összebarátkozik néhány gördeszkás lánnyal. Camille egyre jobban elmerül a világukban, ahol sok mindent megtud az igaz barátságról és önmagáról is.

Szereplők: Rachelle Vinberg, Ded eLovelace, Jaden Smith, Nina Moran, Ajani Russell, Kabrina Adams - Világpremier

We the Animals / U.S.A. (rendező: Jeremiah Zagar, írók: Daniel Kitrosser, Jeremiah Zagar)

Sztori: Manny, Joel és Jonah testvérek, akik egymást segítve vészelik át gyerekkorukat és szüleik nehéz természetét. Manny és Joel felnőttként olyanná válnak, mint az apjuk, Jonah, a legkisebb testvér azonban egy általa elképzelt világba menekül.

Szereplők: Raul Castillo, Sheila Vand, Evan Rosado, Isaiah Kristian, Josiah Gabriel - Világpremier

White Rabbit / U.S.A. (rendező: Daryl Wein, írók: Daryl Wein, Vivian Bang)

Sztori: A drámai vígjáték egy koreai-amerikai művészről szól, aki igyekszik valami eredetivel felhívni magára a figyelmet és rájönni, ki is ő valójában. Mindezt napjaink Los Angelesében.

Szereplők: Vivian Bang, Nana Ghana, Nico Evers-Swindel, Tracy Hazas, Elizabeth Sung, Michelle Sui - Világpremier

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .