Sundance 2018: Midnight szekció

Horrorok, vígjátékok és nehezen bekategorizálható alkotások. Ezeken a filmeken biztos nem alszanak el a fesztivállátogatók, bármilyen későn is kezdődnek! Az elmúlt években ebben a szekcióban debütált a The Little Hours, a The Babadook és a Tűnj el!.

MIDNIGHT_

Arizona / U.S.A. (rendező: Jonathan Watson, író: Luke Del Tredici)

Sztori: A sötét humorú vígjáték története a 2009-es válság idején játszódik, és Cassie Fowlert követi nyomon, aki egyedülálló anyaként és ingatlanügynökként próbál boldogulni a nehéz gazdasági helyzetben. Hamarosan azonban ez lesz a legkisebb baja, ugyanis szemtanúja lesz egy gyilkosságnak.

Szereplők: Danny McBride, Rosemarie DeWitt, Luke Wilson, Lolli Sorenson, Elizabeth Gillies, Kaitlin Olson - Világpremier

Assassination Nation / U.S.A. (írta és rendezte: Sam Levinson)

Sztori: Igaz történet arról, hogyan tört ki teljes káosz Salem városában.

Szereplők: Odessa Young, Suki Waterhouse, Hari Nef, Abra, Bill Skårsgard, Bella Thorne - Világpremier

Hereditary / U.S.A. (írta és rendezte: Ari Aster)

Sztori: A Graham család életébe nyerhetünk bepillantást, akik elveszítik nagyanyjukat, ám az idős hölgy halála után is komoly hatással van a többiekre, különösen zárkózott tizenéves unokájára, Charlie-ra, aki valamiért mindig is lenyűgözte az idős hölgyet. A házban azonban ijesztő dolog történik, amelynek hatására az édesanya kénytelen a dolgok mélyére ásni, hogy a család elkerülhesse a rá váró rosszat.

Szereplők: Toni Collette, Gabriel Bryne, Alex Wolff, Ann Dowd, MIlly Shapiro - Világpremier

Lord of Chaos / U.S.A. (rendező: Jonas Åkerlund, írók: Jonas Åkerlund, Dennis Magnusson)

Sztori: A Lords Of Chaos egy döbbenetes igaz történetet mutat be. Norvégiában járunk, a black metal stílus elterjedésének idején, a középpontban pedig a műfaj leghírhedtebb zenekara, a Mayhem áll.  Az együttes alapítója, Øystein Aarseth, ismertebb nevén Euronymous a pusztító gitárhangzás egyik megteremtője volt a 90-es évek elején. Miután a zenekar énekese, Per Yngve Ohlin, avagy művésznevén Dead végzett magával, Euronymous kihasználta a kínálkozó lehetőséget, hogy a sátánizmus, a káosz és a gyilkosság felhasználásával még több albumot adhasson el. A basszusgitáros, Varg Vikernes azonban túlságosan is szó szerint vette Euronymous hangzatos kijelentéseit, és több templomot is felgyújtott. A két zenésztárs viszonya egyre jobban elmérgesedett, és nem volt kérdés, hogy ennek csak rossz vége lehet.

Mandy / Belgium, U.S.A. (rendező: Panos Cosmatos, írók: Panos Cosmatos, Aaron Stewart-Ahn)

Sztori: 1983-ban járunk a Csendes-óceán északnyugati részén. Itt él szeretetben és békében Red Miller és Mandy Bloom. Egy nap azonban minden megváltozik, amikor egy szekta tagjai a könyörtelen Jeremiah Sand vezetésével porig rombolják a pár tökéletes Paradicsomát. Red viszont nem nyugszik ebbe bele: véres bosszút esküszik.

Szereplők: Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache, Olwen Fouéré, Richard Brake, Bill Duke - Világpremier

Never Goin' Back / U.S.A. (írta és rendezte: Augustine Frizzell)

Sztori: Jessie és Angela jó barátnők, akik otthagyták a középiskolát. A lányok szeretnének elutazni egy hétre a tengerpartra, azonban házukat kirabolják, tartoznak a lakbérrel, a munkahelyükről ki akarja rúgni őket, és egyébként sincs semmi pénzük. A két lánynak ki kell találnia, hogyan ússzák meg a kilakoltatást és a börtönt, és persze hogyan jussanak el a tengerpartra.

Szereplők: Maia Mitchell, Cami Morrone, Kyle Mooney, Joel Allen, Kendal Smith, Matthew Holcomb - Világpremier

Piercing / U.S.A. (írta és rendezte: Nicolas Pesce)

Sztori: Egy különös szerelmi történet, amelyben egy férfi egy vadidegen segítségével szeretne megszabadulni múltja sötét foltjaitól. A dolgok azonban igencsak rosszra fordulnak, amikor felbukkan egy nő, aki valami egész mást tervez. Izgalmasnak ígérkező macska-egér játék Murakami Rjú regénye alapján.

Szereplők: Christopher Abbott, Mia Wasikowska, Laia Costa, Marin Ireland, Maria Dizzia, Wendell Pierce - Világpremier

Revenge / Franciaország (írta és rendezte: Coralie Fargeat)

Sztori: Három dúsgazdag, házas férfi szokásos közös évenkénti vadászatukra indul egy elhagyatott kanyonba. Egyikük azonban fiatal szeretőjét is magával viszi, aki hamar felkelti a másik két férfi érdeklődését, a dolgok pedig drámai fordulatot vesznek, amikor már senki sem a vadászattal, sokkal inkább egymás elintézésével van elfoglalva.

Szereplők: Matilda Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe, Guillaume Bouchede, Jean-Louis Tribes - Utahi premier

Summer of '84 / Kanada, U.S.A. (rendezők: François Simard, Anouk Whissell, Yoann Whissell, írók: Matt Leslie, Stephen J. Smith)

Sztori: 1984 nyara. Tökéletesen gondtalan időszak néhány 15 éves számára. Amikor azonban Davey Armstrong, az összeesküvés elméletek megszállottja arra a következtetésre jut, hogy a szomszédjában lakó rendőr az a tömeggyilkos, akit az egész város keres, három barátjával ő maga is nyomozásba kezd, ám a dolgok hamar veszélyes fordulatot vesznek.

Szereplők: Graham Verchere, Judah Lewis, Caleb Emery, Cory Grüter-Andrew, Tiera Skovbye, Rich Sommer - Világpremier

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 hozzászólás

  1. Edete

    A Revenge nagyon jól hangzik. Imádom a francia filmeket. Megvan a pénzük és a technikájuk is hogy amerikai szinten csináljanak filmeket, de ehhez hozzájön még egy teljesen különböző látásmód. Jók és egyediek.