Sundance 2018: Dráma kategória (hazai alkotások)

A dráma kategória hazai szekciójában 16 olyan film világpremierjére kerül sor, amelyet egyedi látásmódú amerikai független rendezők készítettek. Az elmúlt években ebben a kategóriában debütált az A megálló (Fruitvale Station), a Patti Cake$, Az ember, aki mindent tudott és A tinilány naplója.

DRÁMA KATEGÓRIA (U.S.A.)_

American Animals / U.S.A. (írta és rendezte: Bart Layton)

Sztori: Egy hihetetlen igaz történet négy fiatalemberről, akik egy akciófilmben érzik magukat, ugyanis eldöntik, hogy végrehajtják minden idők egyik legvakmerőbb amerikai műkincsrablását.

Szereplők: Evan Peters, Barry Keoghan, Blake Jenner, Jared Abrahamson, Ann Dowd, Udo Kier - Világpremier

BLAZE / U.S.A. (rendező: Ethan Hawke, írók: Ethan Hawke, Sybil Rosen)

Sztori: Blaze Foley, a texasi törvényen kívüli countryzene egyik elfeledett hősének története fikciós elemekkel tűzdelve. A férfi mindenéről lemondott egy jó dalért.

Szereplők: Benjamin Dickey, Alia Shawkat, Josh Hamilton, Charlie Sexton - Világpremier

Blindspotting / U.S.A. (rendező: Carlos López Estrada, írók: Rafael Casal, Daveed Diggs)

Sztori: Egy átlagosnak tűnő haveros vígjáték némi csavarral.

Szereplők: Daveed Diggs, Rafael Casal, Janina Gavankar, Jasmine Cephas Jones – Világpremier /A fesztivál első napján kerül bemutatásra/

Burden / U.S.A. (írta és rendezte: Andrew Heckler)

Sztori: Michael Burden, a Ku Klux Klán tagja, ám beleszeret egy egyedülálló anyában, aki miatt végül lemond az értelmetlen gyűlöletről és jobb belátásra tér. Burden kilép a klánból, de nincs hova mennie, így végül egy afroamerikai lelkész fogadja be, aki a szeretet és a hit erejével tanítja őt toleranciára.

Szereplők: Garrett Hedlund, Forest Whitaker, Andrea Riseborough, Tom Wilkinson, Usher Raymond - Világpremier

Eighth Grade / U.S.A. (írta és rendezte: Bo Burnham)

Sztori: A 13 éves Kayla egy külvárosi részen élő lány, akinek életébe a számára meglehetősen rosszul elsült nyolcadik osztály utolsó hetében kapcsolódunk be.

Szereplők: Elsie Fisher, Josh Hamilton - Világpremier

I Think We're Alone Now / U.S.A. (rendező: Reed Morano, író: Mike Makowsky)

Sztor: Egy szerencsés túlélő úgy érzi, a világvége valóságos áldás volt számára, ám hamarosan minden megváltozik, ugyanis felbukkan egy másik túlélő és ez sok veszélyt rejt magában.

Szereplők: Peter Dinklage, Elle Fanning - Világpremier

The Kindergarten Teacher / U.S.A. (írta és rendezte: Sara Colangelo)

Sztori: Lisa Spinelli óvónő Staten Island-en, és maximálisan a szívén viseli a rábízott gyerekek sorsát. Amikor kiderül, hogy az egyik ötéves kisfiú egy igazi zseni, Lisa minden idejét neki szenteli, ám ezzel családját és magánéletét is kockára teszi. Az alkotás egy díjnyertes izraeli filmen alapul.

Szereplők: Maggie Gyllenhaal, Parker Sevak, Rosa Salazar, Anna Barynishikov, Michael Chernus, Gael Garcia Bernal - Világpremier

Lizzie / U.S.A. (rendező: Craig William Macneill, író: Bryce Kass)

Sztori: A film Lizzie Borden családjának meggyilkolását mutatja be, amelyre 1892-ben került sor a massachusettsi Fall Riverben. Egy izgalmas pszicho-thrillerről van szó, amely túlmegy Borden eddig ismert legendáján, és azt mutatja be, milyen összetett és ijesztő ember is volt ő, és milyen közeli kapcsolatban állt a család fiatal író bejárónőjével, Bridget Sullivannel.

Szereplők: Chloë Sevigny, Kristen Stewart, Jamey Sheridan, Fiona Shaw, Kim Dickens, Denis O'Hare - Világpremier

The Miseducation of Cameron Post / U.S.A. (rendező: Desiree Akhavan, írók: Desiree Akhavan, Cecilia Frugiuele)

Sztori: 1993: miután egy lányt rajtakapnak, hogy szexelt a bálkirálynővel, elküldik őt egy átnevelő központba. A film alapját Emily Danforth megosztó, díjnyertes regénye adja.

Szereplők: Chloë Grace Moretz, Sasha Lane, Forrest Goodluck, John Gallagher Jr., Jennifer Ehle - Világpremier

Monster / U.S.A. (rendező: Anthony Mandler, írók: Radha Blank, Cole Wiley, Janece Shaffer)

Sztori: Monster, vagyis Szörnyeteg. Így nevezi a vádló ügyvéd a 17 éves mintadiákot és feltörekvő filmest, Steve Harmont, akit emberöléssel gyanúsítanak, bár állítja: nem ő volt az elkövető. A filmben az ő jogi csatáját figyelhetjük, amelynek óriási tétje van, hiszen egész hátralevő életét börtönben töltheti.

Szereplők: Kelvin Harrison Jr., Jeffrey Wright, Jennifer Hudson, Rakim Mayers, Jennifer Ehle, Tim Blake Nelson - Világpremier

Monsters and Men / U.S.A. (írta és rendezte: Reinaldo Marcus Green)

Sztori: A film több szálon mutatja be annak következményeit, hogy egy rendőr megölt egy fekete férfit. Megismerhetjük az esetet videóra vevő szemtanú, egy afroamerikai rendőr és egy, az ügyben felszólaló tehetséges középiskolás kosárlabdázó nézőpontját.

Szereplők: John David Washington, Anthony Ramos, Kelvin Harrison Jr., Chanté Adams, Nicole Beharie, Rob Morgan - Világpremier

NANCY / U.S.A. (írta és rendezte: Christina Choe)

Sztori: Nancy számára egyre inkább elmosódnak a határok valóság és képzelet között, és meggyőződésévé válik, hogy gyerekkorában elrabolták. Amikor megismerkedik egy párral, akiknek lánya harminc évvel korábban eltűnt, végképp biztos lesz a dolgában, ám az érzelmek ereje könnyen felülírhatja az észszerűséget.

Szereplők: Andrea Riseborough, J. Smith-Cameron, Steve Buscemi, Ann Dowd, John Leguizamo - Világpremier

Sorry to Bother You / U.S.A. (írta és rendezte: Boots Riley)

Sztori: A film története napjaink Oaklandjében, ám egy alternatív valóságban játszódik, amelyben egy fekete telemarketinges, Cassius Gren talál egy varázserejű kulcsot, amellyel szakmai sikereket érhet el - igaz, átkerül egy kísérteties univerzumba.

Szereplők: Lakeith Stanfield, Tessa Thompson, Steven Yeun, Jermaine Fowler, Armie Hammer, Omari Hardwick - Világpremier

The Tale / U.S.A. (írta és rendezte: Jennifer Fox)

Sztori: Az író-rendező Jennifer Fox saját történetén alapuló filmjében egy nőt ismerhetünk meg, aki kénytelen felidézni első szexuális élményét és azokat a hazugságokat, amelyekkel magunkat áltatjuk a túlélés érdekében.

Szereplők: Laura Dern, Isabelle Nélisse, Jason Ritter, Elizabeth Debicki, Ellen Burstyn, Common - Világpremier

TYREL / U.S.A. (írta és rendezte: Sebastian Silva)

Sztori: Főhősünk, Tyler teljesen kiborul, amikor megtudja, hogy ő lesz az egyetlen fekete résztvevő egy szülinapi bulin, amelyet egy félreeső faházban tartanak.

Szereplők: Jason Mitchell, Christopher Abbott, Michael Cera, Caleb Landry Jones, Ann Dowd - Világpremier

Wildlife / U.S.A. (rendező: Paul Dano, írók: Paul Dano, Zoe Kazan)

Sztori: Montana, 1960, és egy családi krízis története Richard Ford regénye alapján.

Szereplők: Carey Mulligan, Ed Oxenbould, Bill Camp, Jake Gyllenhaal - Világpremier

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 hozzászólás

  1. Edete

    Itt a I Think We’re Alone Now az ami megragadta az érdeklődésemet. Eléggé jól hangzik a leírás, ráadásul Peter Dinklage is benne van, szóval ez nézős lesz nekem. valamikor.