Sundance 2014: Dokumentumfilm kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások)

12 nemzetközi dokumentumfilm a legbátrabb és legkülönlegesebb alkotások, amelyek bemutatkoznak a 2014-es Sundance Film Fesztiválon.

Sundance 2014 Dokumentumfilm kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások) 01 20,000 Days On Earth

20,000 Days On Earth, angol (Rendezők: Iain Forsyth, Jane Pollard)

Valóság és fikció fonódik össze a nemzetközi zenei ikon, Nick Cave 24 órájának bemutatásakor. Őszinte és intim portré zenész munkájáról, és arról, mi tesz minket azzá, akik vagyunk valamint a kreatív szellem átformáló erejéről. (Világpremier)

Sundance 2014 Dokumentumfilm kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások) 02 Concerning Violence

Concerning Violence, svéd-amerikai-dán-finn (Rendező: Göran Hugo Olsson)

Egy nemrégiben nyilvánosságra került archív anyag alapján készült, amely a Harmadik Világ szabadságért folytatott harcát mutatja be. (Világpremier)

Sundance 2014 Dokumentumfilm kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások) 03 The Green Prince

The Green Prince, német-izraeli-angol (Rendező: Nadav Schirman)

Igazi eseményeket bemutató thriller, az izraeli hírszerzésről, és arról az emberről, aki jó pénzért cserébe több mint egy évtizedig saját emberei után nyomozott. Megfélemlítés, árulás, elképesztő választások és barátság története. (Világpremier)

Sundance 2014 Dokumentumfilm kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások) 04 Happiness

Happiness, francia-finn (Rendező: Thomas Balmés)

Peyangki álmodozó, magányos 8 éves szerzetes Layából, a bhutáni kisfaluból, a Himalája hegyei közül. Hamarosan azonban a civilizáció itt is hódításba kezd: bevezetik az elektromos áramot, és megjelenik a televízió is. (amerikai premier)

Sundance 2014 Dokumentumfilm kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások) 05 Love Child

Love Child, dél-koreai-amerikai (Rendező: Valerie Veatch)

Szöulban egy házaspár bíróság elé kerül, mert kislányuk internet függése és egy online játékba való belefeledkezése annak halálához vezetett. A dokumentumfilm a 2010-es tárgyalást mutatja be, amely precedensül szolgálhat az új online valóság megítéléshez. (Világpremier)

Sundance 2014 Dokumentumfilm kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások) 06 Mr leos caraX

Mr leos caraX, francia (Rendező: Tessa Louise-Salomé)

Egy rejtélyes és magányos filmkészítő költői és látnoki munkájába pillanthatunk bele, akinek első alkotása kultfilmmé vált. Interjúk és eddig be nem mutatott felvételek összességén át mutatja be Leos Carax, azaz Mr. X világát. (Világpremier)

Sundance 2014 Dokumentumfilm kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások) 07 My Prairie Home

My Prairie Home, kanadai (Rendező: Chelsea McMullan)

Festői tájakon járunk - a való életben és az érzelmek világában is. Chelsea McMullan musical-dokumentumfilm intim betekintés enged a transzszexuális énekes, Rae Spoon életébe, melynek a kanadai préri szolgáltat lenyűgöző hátteret. McMullan képzeletgazdag módon jeleníti meg Spoon dalait, melyek felejthetetlenné teszik ezt a különleges kanadai művészt. (Nemzetközi premier)

Sundance 2014 Dokumentumfilm kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások) 08 The Notorious Mr Bout

The Notorious Mr. Bout, amerikai-orosz (Tony Gerber, Maxim Pozdorovkin)

Viktor Bout meggazdagodott a háborúkból, vállalkozóként, légikereskedelmi mágnásként, fegyverkereskedőként, de ami a legfurcsább - dokumentumfilm készítőként is. A hírhedt Mr. Bout igaz története a semmiből jött, aztán kőgazdaggá lett férfiról, aki később börtönben végezte. (Világpremier)

Sundance 2014 Dokumentumfilm kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások) 09 Return to Homs

Return to Homs, szíriai-német (Rendező: Talal Derki)

Basset Sarout, a 19 éves válogatott futball kapus tüntetéseket vezet, majd énekes lesz, később pedig harcos. Ossama, a 24 éves operatőr pacifista, és ironikus módon mégis őt tartóztatják le a rezsim biztonsági erői. (Észak-Amerikai premier)

Sundance 2014 Dokumentumfilm kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások) 10 Sepideh

SEPIDEH - Reaching for the Stars, dán (Rendező: Berit Madsen)

Sepideh űrhajós szeretne lenni. Fiatal iráni nőként tudja, hogy veszélyes szakítani a hagyományokkal és elvárásokkal, mégis ragaszkodik álmaihoz. Tudja, hogy kemény harc áll előtte, olyan, amelyet csak akkor nyerhet meg, ha olyanhoz fordul segítségét, akihez egyébként sosem tenné. (Észak-Amerikai premier)

Sundance 2014 Dokumentumfilm kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások) 11 We Come as Friends

We Come as Friends, francia-osztrák (Rendező: Hubert Sauper)

Modern Odüsszeia, sci-fi utazás egy apró, saját kézzel gyártott repülővel Afrika szívébe. Szudán, Afrika legnagyobb országa jelenleg két nemzetre oszlik - melyeket a erőforrásokért folyó szent háború tizedeli meg. (VIlágpremier)

Sundance 2014 Dokumentumfilm kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások) 12 Web Junkie

Web Junkie, izraeli (Rendezők: Shosh Shlam, Hilla Medalia)

Kína volt az első ország, amely az internetfüggőséget klinikai betegségként jegyezte. A film megdöbbentő intimitással ábrázolja egy pekingi rehabilitációs klinikai életét, ahol kínai tiniket programoznak újra - különös tekintettel három fiatalra azok szüleire és a velük foglalkozó szakértőkre, akiknek eltökélt szándékuk segíteni a 'leszokásban'. (Világpremier)

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .