Ronggyá áznak Cannes-ban

Cannes. Nem bírta a kegyetlen filmet a fesztivál közönsége. A tavalyi zivataros fesztiválzáró után azt hittük rosszabb már nem lehet, de az időjárás úgy tűnik idén sem kegyes a fesztiválhoz.

A nagy Gatsby délelőtti sajtóvetítésére ismét leszakadt az ég és azóta sem akar csillapodni az eső. Az esti nyitógála ennek ellenére ünnepélyesre sikerült, a nyitófilm sztárjai, a kilenctagú zsűri (köztük a zsűri elnök Steven Spielberg) és L'oreal modellek profi módon állták a sarat a szó legnemesebb értelmében és a szeles, esős idő ellenére rendíthetetlenül pózoltak a fotósoknak a vörösszőnyegen.

Ronggyá áznak Cannes-ban

Emelte az est fényét Baz Luhrmann rendező előző filmjeinek a Moulin Rouge! és az Ausztráliának a sztárja, Nicole Kidman, aki idén zsűritagként vesz részt a fesztiválon így rá még sok forduló vár a fesztiválpalota lépcsősorán.

A versenyfilmek vetítése is megkezdődött. Rögtön az elején Amat Escalante Heli című filmje tette próbára a nézőket a mexikói kábítószerbandák és a velük szorosan összefonódó hatóságok különös kegyetlenségének naturális ábrázolásával. Sokan nem bírták a vetítést és otthagyták a filmet. Ennél jóval kellemesebb látványt nyújtott a kedd reggeli versenyfilm, a Jeune&Jolie (Fiatal és Gyönyörű) amit Francois Ozone jegyez.

Szövegforrás: Észak-Magyarország (péntek), Váró Kata Anna

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .