Októberben kapjuk Dennis Lehane Piszkos pénzét

- Ha orvos lennék, nem operálnám meg a saját gyerekeimet - nyilatkozta Dennis Lehane, aki ugyan szerény, visszavonult ember, de a világ egyik legsikeresebb írója: és ezzel az aranyköpéssel azt magyarázta meg, hogy miért nem vesz részt soha a regényeiből készülő filmek forgatókönyvének elkészítésében.

Októberben kapjuk Dennis Lehane Piszkos pénzét

Ő írta ugyanis a Hideg nyomon (Gone Baby Gone), a Titokzatos folyó (Mystic River), a Viharsziget alapjául szolgáló könyveket, és hamarosan a mozikba kerül újabb sötét, nyomasztó hangulatú maffiasztori alapján készült thriller, a Piszkos pénz (16E) (The Drop, hazai bemutató: október 30.) is, melyben James Gandolfini és Tom Hardy - két sötét múltú, kis pénzű kocsmatulajdonos - száll szembe az orosz bandákkal.

Lehane abból sem csinál titkot, hogy kedvenc gyermeke a Titokzatos folyó: sokáig nemet is mondott, amikor megfilmesítési ajánlatokat kapott. A könyv megírása hat nagyon nehéz hónapba, több száz, végül kihúzott, elégetett kéziratoldalba, súlyos író válságba és egy törött laptopba került. Ha Clint Eastwood nem ajánlja fel, hogy ő rendezi meg a filmet, valószínűleg sosem mond igent.

- A Piszkos pénz a másik kedvencem - vallotta meg nemrégiben Lehane. - Ha már nem Eastwood rendezi meg, ez a legjobb változat. Jó kezekbe adtam át.

IC Press

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .