Mire számíthatunk 2014-ben Jessica Chastaintől?

Jessica Chastainben hatalmas tehetség lakozik, és számtalan területen bizonyított már, így nem csoda, hogy ő a kedvenc színésznőm. Hétfő esti unatkozós perceimnek (haha) hála összeszedtem nektek ebben a posztban, hogy idén milyen filmekben találkozhatunk vele.

Mire számíthatunk 2014-ben Jessica Chastaintől 01Jessica Chastain az Another Magazine fotózásán

Kezdeném a Salomé című 2013-as drámájával, amelyet Al Pacino rendezett, de az augusztusi Los Angelesi premieren kívül még sehol nem mutatták be, így vélhetőleg az idei évre csúszik a megjelenése - hogy milyen formában, az majd elválik. Ebben a filmben Kevin Anderson és Ralph Guzzo alakítják a férfi főszereplőket, de Al Pacino saját magára is osztott egy szerepet. A konkrét történetről a legtöbb helyen csak szóbeszédek vannak, annyi azonban bizonyos, hogy az alapokat Oscar Wilde azonos című színdarabja szolgáltatja, amelyet hosszú évekig heves viták és botrányok kísértek.

Ugyancsak 2013-as alkotás a The Disappearance of Eleanor Rigby, amelynek cselekménye egy New York Cityben élő házaspárra fókuszál, akik egy életüket gyökeresen felforgató érzelmi történéssel próbálnak megbirkózni éppen. Történetüket elsőként az étteremtulajdonos férj, majd az iskolapadba újra visszaülő feleség szemszögéből is bemutatják. Chastain alakítja a feleséget, Eleanor Rigbyt, míg a férjet, Conor Ludowt, James McAvoy. Ezt a drámát szintén nem kapta meg a nagyközönség, egyedül a Torontói Nemzetközi Film Fesztiválon került a nép színe elé.

Mire számíthatunk 2014-ben Jessica Chastaintől 02Jessica Chastain és James McAvoy a Torontói Nemzetközi Film Fesztiválon

Végre elérkeztünk az idei évhez, és az első alkotás, a Miss Julie szintén egy dráma, amelyet Liv Ullmann rendez August Strindberg színdarabja alapján. Ennek főszereplőit Chastain oldalán Colin Farrell és Samantha Morton alakítják. Az 1888-ban íródott naturalisztikus színdarab 1874-ben, egy gróf svédországi birtokán játszódik, és egyetlen éjszaka eseményeit dolgozza fel. Miss Julie (Chastain), a gróf lánya megismeri szolgái társadalmi világát, csakhogy közben belezúg egyikükbe, Jeanba (Farrell). Jelenleg az utómunkálatok folynak, de egyelőre csak a norvégok premierdátuma ismert, akik szeptember 12-től válthatnak rá jegyet.

Szintén ősszel érkezik az Interstellar, amit aligha szükséges bemutatni, hiszen a rendező Christopher Nolan, aki csúnyán szólva ezúttal egy mezőgazdasági sci-fivel rukkol elő. Erről a filmről mindössze annyit tudunk, hogy rengeteg hírességet vonultat fel, és a csillagok között játszódik. Tudósok felfedeznek egy féreglyukat az űrben, és egy csapatnyi felfedező meg kalandor nekivág, hogy átlépje mindazokat a határokat, amelyeket addig áthághatatlannak hittünk: túl akarnak lépni téren és időn… A magyarországi premierre november 6-án kerül sor, és szintén az utómunkálatokkal foglalatoskodik a stáb.

Mire számíthatunk 2014-ben Jessica Chastaintől 03James McAvoy és Jessica Chastain Torontóban, a Variety stúdiójában

Akad még a színésznő listáján egy The Secret Scripture címre keresztelt dráma is, amelynek története egy nőről szól, aki naplót ír elmegyógyintézetben töltött idejéről. A másik főszereplőt Vanessa Redgrave alakítja. A film Sebastian Barry regénye alapján készül, amelyből Johnny Ferguson adaptált forgatókönyvet, és már megkezdődtek az előkészületi munkálatok, de a premier napja nem ismert.

Gyors kitekintő 2015-re, amikor a The Zookeeper's Wife várható az ő főszereplésével - előkészületi munkálati fázisban tart a projekt. De ne feledjük a Guillermo del Toro nevével fémjelzett Crimson Peaket és az A Most Violet Yeart sem, amelyeken már szintén elkezdtek dolgozni. Mivel mindegyikről volt szó korábban, a címkék segítenek.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .