Minden, amit tudni kell a Fékezhetetlenről (Lawless)

Szerencsére két hetes csúszással, szeptember 13-án mi is megkapjuk a Fékezhetetlen (Lawless) című irtó módon várt western drámát, melyről az alábbiakban minden fontos dolgot megtudhattok, és a magyar felirattal felvértezett előzetese is playezhető.

A nagy gazdasági világválság idején járunk. A Bondurant-fivérek, Forrest (Tom Hardy), Jack (Shia LaBeouf) és Howard (Jason Clarke) igazi legendának számítanak a Virginia állambeli Franklin megyében, hiszen a szesztilalom idején jól menő csempészüzletet tudhatnak magukénak. A jólét azonban veszélybe kerül, amikor feltűnik a színen Charles Rakes különleges ügynök (Guy Pearce), a törvény új ura, aki azonban korruptabb mindenkinél, és részesedést követel magának a fivérek üzletéből. Ők azonban nem hajtanak fejet senki előtt, így felveszik a harcot Rakes ellen. A baj azonban nem jár egyedül, így a testvérek közötti széthúzás is felüti fejét, mikor a legfiatalabb, Jack úgy dönt, saját csempészügyleteket bonyolít le Cricket nevű haverjával (Dane DeHaan), sőt, még az általa bálványozott helyi maffiafőnökkel, Floyd Bannerrel (Gary Oldman) is összeszűri a levet Forrest akarata ellenére. Amikor Forrest megsérül, már Jack számára is kiderül, hogy nem babra megy itt a játék. A testvérek végül egyesült erővel küzdenek a maffia és Rakes ellen, miközben két csinos hölgy, Maggie (Jessica Chastain) és Bertha (Mia Wasikowska) gondoskodnak arról, hogy hőseinknek még több veszítenivalója legyen.

Magyar bemutató:

Jegyzetek:

  • A Fékezhetetlen (Lawless) Matt Bondurant The Wettest Country in the World című regényén alapszik. Bondurant saját nagyapja történetét vetette papírra, sőt, a regény címe egyben a film első címe is volt, melyet később megváltoztattak.
  • Shia LaBeouf a kezdetek óta benne volt a projektben, ám az elején még Ryan Gosling és Michael Shannon (A szabadság útjai) alakították volna a testvéreit.
  • A két női főszerepre már kiválasztották Scarlett Johanssont és Amy Adamset, a filmet azonban akkoriban leállították. Az újrakezdéskor pedig már Chastain és Wasikowska mellett döntöttek az alkotók.
  • Tom Hardy karaktere a sztori szerint vékonyabb termetű lett volna, ám mivel a színésznek ki kellett gyúrnia magát A sötét lovag – Felemelkedéshez, így a Fékezhetetlenben is e sportosabb formájában kellett részt vennie.
  • Bondurant könyvéből a zenész Nick Cave írt forgatókönyvet, ez a harmadik John Hillcoat-film (az 1996-os Ghosts...of the Civil Dead és a 2005-ös Az ajánlat után), melynél részt vett a szkript megírásában.

Hazai bemutató: 2012.09.13

Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .