Meryl Streep újra politikai pályán Mulligannel együtt

Meryl Streep elvállalt egy kisebb, ám annál fontosabb szerepet a Ruby Films égisze alatt készülő drámában, a Suffragette-ben - írja a Screen Daily.

Meryl Streep újra politikai pályán Mulligannel együtt

A történet középpontjában egy Maude (Carey Mulligan) nevű fiatal nő áll, akit beránt a korai feminista mozgalom, ami azonban egyre erőszakosabbá válik, hogy több változást érhessenek el. Meryl Streep fogja alakítani a híres politikai aktivistát, Emmeline Pankhurstöt, aki nagyhatású beszédet mond a nők jogairól a feministák egyik gyűlésén. Emmeline Pankhurst több politikai szervezetet is alapított, ilyen például a Women's Franchise League vagy a Women's Social and Political Union, és 1999-ben a Time Magazin beszavazta a 20. század legfontosabb 100 embere közé.

Sarah Gavron rendezi a filmet Abi Morgan forgatókönyvéből, akinek már van rutinja ebben, hiszen ő jegyzi A Vaslady forgatókönyvét is, amelynek címszereplőjét Meryl Streep játszotta. Faye Ward és Alison Owen producerként veszik ki részüket a munkálatokból, Cameron McCracken, Tessa Ross és Katherine Butler pedig executive producerként lesznek jelen.

A forgatás február 24-én kezdődik Angliában.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .