Magyar csapat tutujgatta Tim Burton új filmjét

Az America's Got Talent és Birtain's Got Talent tehetségkutatókból már jól ismert Freelusion csapata látványos produkciót készített a Hollywoodi filmrendezők exkluzív éves szakmai rendezvényére, a CinemaConra. Ehhez az eseményhez köthető James Cameron filmrendező múlt heti bejelentése is a legújabb Avatar filmek előkészületeiről.

A video mapping társulat csupán fél éve nyitotta meg Los Angelesi irodáját, mégis egyre komolyabb szakmai felkéréseknek tesz eleget. Decemberben pl. az amerikai Dancing With Stars turnéjának háttérvetítésén dolgoztak, azóta pedig már számos fellépésen vannak túl Washingtontól egészen Kanadáig.

A legfrissebb külföldi megbízásuk, egyben az egyik szakmai csúcspontjuk az az új Tim Burton filmelőzetes volt, amelyet a nagy múltú 20th Century Fox stúdióval készítettek el a napokban közösen a mozitulajdonosok és filmrendezők éves filmbemutatójára. A filmstúdió prezentációját Vanilla Ice nyitotta meg az új Jégkorszak film, a Motkány - Botrány az égben előzetesének zenei aláfestésével. A produkciót további filmelőzetesek követték, amelyet végül a Freelusion zárt az új Tim Burton filmbemutatóval. A CinemaCon-on a videomapping és táncprodukciós csapat olyan neves producerekkel és sztárokkal lépett együtt színpadra, mint amilyen James Cameron, Zac Efron, Jessica Kendrick, Michael Fassbender, Jeff Goldblum és Vanilla Ice.

Magyar csapat tutujgatta Tim Burton új filmjét

A Freelusion csapatának ismételten nagy technikai és produkciós kihívást kellett meglovagolnia, hiszen a Ransom Riggs bestselleréből készült filmadaptáció, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei szakmai premierjének professzionális vizuális bemutatására kaptak felkérést. A film várhatóan idén ősszel kerül a mozikba itthon. Az új Tim Burton filmelőzetes látványos elemeit interaktív video mapping motion capture technológia alkalmazásával mutatták be.

"Rendkívül nagy volt a nyomás rajtunk, hiszen a Hollywoodi filmipar egyik legnagyobb rendezvényén, a CinemaConon kellett bizonyítanunk az elmúlt hetekben futó 8 teljesen egyedi shownk mellet, amelyeket Szingapúrban, Sanghaiban, Új Delhiben, Pekingben és Magyarországon állítottunk színpadra. Büszkék vagyunk, hogy olyan profi csapatunk van, akik megfeleltek a legmagasabb minőséghez szokott hollywood-i filmstúdiók igényeinek.

Sokszor napokig kellett csiszolgatnunk tizedmásodperces, szinte alig látható apró részleteket. A háromperces film előzetest kiegészítő speciális 3D motion graphic animációt közel 500 munkaóra alatt készítettük el a táncpróbák és technikai teszteken felül." – nyilatkozta Papp Gábor, a Freelusion menedzsere.

A magyar grafikus kezek közt kovácsolt háromdimenziós video mapping vetítés oly módon lenyűgözte a CinemaCon nagyközönségét, hogy a Hollywoodi filmipar nagyjai évekig emlékeznek majd rá.

A Freelusion csapata nem csak Amerikát hódította meg, de az elmúlt három hét alatt körbeutazták egész Ázsiát is. A csapat most teljes erőbedobással dolgozik a következő videomapping projektjén, amelyről Facebook oldalukon láthatjuk a legfrissebb híreket. Zajlanak a készülődések egy nemzetközileg ismert júniusi eseményre is, aminek részleteit egyelőre még nem árulták el nekünk, de elmondásuk szerint most még ennél is nagyobb durranást várhatunk.

A Freelusion aktuális lélegzetelállító produkcióiba itt nyerhetünk betekintést.

Freelusion:

A Freelusion (korábban Videomapping Hungary) az a számos nemzetközi díjat elnyerő világszínvonalú grafikusokból álló csapat, akik a világon az elsők között kombinálták a video mapping technológiát egyedi tánc show-val.

Professzionális tánccsapatukkal és egyedi video mapping produkcióikkal nívós rendezvényeken, exkluzív tehetségkutatókban és számos termék neves márkák képviseletében immáron 7 éve nyűgözik le a földkerekség nagyközönségét.

A csapat bizonyított már többek között a Britain's Got Talent és az America's Got Talent műsorok korábbi szériájában is, illetve számos televíziós produkció vendégművésze mind a mai napig.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .