Kritizálják a Rangót a füstölés ellenzői

Kritizálják a Rangót a füstölés ellenzői

Káros lehet a nézők egészségére a Rango, mert több olyan jelenet van benne, amelyben az animált hősök dohányoznak – vélik Amerikában a füstölés ellenzői. – Még a végén a gyerekek kedvet kapnak a dohányzáshoz e film miatt! – emeli fel szavát az egyik antinikotinista szervezet vezetője.

A dohányzás elleni szervezetek most arra kérik az Amerikai Mozgóképszövetséget, hogy adjon korhatáros besorolást a Rangónak. Korábban is előfordult már hasonló eset, de a szervezet elutasította a kérést, mondván, a szex és az erőszak mennyisége alapján állapítják meg a besorolást, a dohányzás már kategória.

Az antinikotinisták egyébként a családi mozik közül a 101 kiskutyában számoltak annyi cigizős jelenetet, mint a Rangóban, mert Szörnyella de Frász láncdohányos.

A Rango a premier hétvégéjén 38 millió dolláros összbevétellel került az észak-amerikai toplista élére, és nálunk is vezet, melyet múlthét csütörtöktől vetítenek hazánkban.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .