J.R.R. Tolkien váratlan utazása a nagyvásznak felé

AUTHOR TOLKIEN

Ma reggel olvastam a The Los Angeles Times beszámolójában, a Fox Searchlight Pictures nagyvászonra adaptálja a Gyűrűk ura és a Hobbit szerzője, J.R.R. Tolkien korai életét, amely vélhetőleg a Tolkien címet fogja kapni.

David Gleeson (Cowboyok és űrlények) nagy rajongója a szerzőnek, és már írja a forgatókönyvet, amely kiemelt figyelmet fordít Tolkien azon napjaira, amikor a Pembroke Egyetem hallgatója volt és részt vett az I. világháborúban. Néhány barátját elveszítette a háborúban, és ezek a történetek és tapasztalatok inspirálták arra, hogy megteremtse regényei szereplőit és világát.

Életrajzi film ugyan soha nem készült róla, de tervezet volt, amely Mirkwood címen futott, és a szerző azon éveit dolgozta volna fel, amikor kódfejtőként dolgozott a II. világháború idején. Ez a projekt azért dőlt dugába, mert nem tudtak megegyezni a szerző közismerten rugalmatlan jogutódaival, és egyelőre nem világos, hogy ezzel a filmmel kapcsolatban együttműködőek lesznek-e.

Peter Chernin producerként áll a projekt mögé a Chernin Entertainment nevű produkciós cégével. A forgatás napja viszont még nem most lesz, de bízunk benne, hogy minél hamarabb nekilátnak, mert van benne fantázia. A Gyűrűk ura trilógia és a Hobbit eddig $4 milliárd dollárt jövedelmezett.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 hozzászólás

  1. Már csak David Gleeson (Cowboyok és űrlények) miatt is érdekes, mivel a nagy átlag lehúzása után is azt kell mondanom, hogy a Cowboyok és űrlények egy nagyon jó film, mind látványvilágban, mind történetben mind pedig szereposztásban. Nem azt mondom, hogy kiemelkedő, de a hármat együtt véve szívesen veszem elő akármikor.