Interjú Aaron Sorkinnal, aki úgy érzi, mintha a Beatlesről írna

Interjú Aaron Sorkinnal, aki úgy érzi, mintha a Beatlesről írna 01

Aaron Sorkin ma azt mondta, rengeteget tétovázott, hogy megírja-e Steve Jobs történetét. "Olyan, mintha a Beatlesről kellene írnom," mondta el az AllThingsD konferencián tegnap reggelt. Majd hozzátette "az ember nagyon könnyen tévedhet 'csalódás-aknákkal' teletűzdelt, veszélyes terepre" amikor filmre adaptálja Walter Isaacson bestseller életrajzi könyvét. Az Oscar díjas forgatókönyvíró szerint nehéz feladat ilyesfajta "bölcsőtől a sírig" típusú könyvet filmre vinni, és a kiélezett helyzetre fog koncentrálni, mert azok inspirálják a legjobban. Sorkin korábban rengeteg kritikát kapott amiatt, hogy erősen élt az írói szabadsággal, amikor hozzányúlt Mark Zuckerberg történetéhez a 2010-ben készült Social Network - A közösségi háló megalkotásakor, és úgy fogalmazott, ez önéletrajzi film inkább egy festmény, mintsem egy fotó lesz.

Interjú Aaron Sorkinnal, aki úgy érzi, mintha a Beatlesről írna 02 Sorkin még nem tudja, ki fogja játszani Jobs-t a filmben, de véleménye szerint mindenképpen gyorsan kell tudnia beszélni és nem árt, ha emellé okos is. Az általános derültség hatására hozzátette, hogy nehéz igazán jó színészeket találni, ezért fordul elő vele sokszor, hogy ugyanazokkal az emberekkel dolgozik. Egy kérdésre válaszolva pedig elmondta, hogy semmi problémája nincs a másik készülő projekttel, amelynek Aston Kutcher a főszereplője. "Steve Jobs, igen nagy ember volt, elég nagy ahhoz, hogy akár több film is készülhessen róla."

Amikor az HBO műsorán induló új sorozatáról, a The Newsroom-ról kérdezték, az író bevallotta a közönségnek, hogy feszülten várja első sorozatának premierjét. "Tudom, hogy nem mindenkinek fog tetszeni ez a dráma, és nagyon sok remek történet kerül a kisképernyőre is. Mindenkinek meg kell találnia a fogára valót."

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .