Hová tűnt Kovács Gellért filmkritikus?

Ridley Scott 1979-es sci-fi horrorja itthon A nyolcadik utas: a Halál (Alien) címen került mozikba, s lett kultikus rajongás tárgya. Az évforduló alkalmából szeptember 4-től a film digitálisan felújított rendezői változata újra megjelenik a mozivásznakon - Budapesten egyedül a Corvin moziban.

Hová tűnt Kovács Gellért filmkritikus

A filmet forgalmazó Pannónia Szórakoztató Kft. és a Corvin mozi szeretné ezt a jubileumot emlékezetessé tenni a rajongóknak. A szeptember 4-i bemutató előtt a Korda teremben Kovács Gellért filmkritikus segítségével igyekszünk megfejteni, mitől vált A nyolcadik utas: a Halál olyan meghatározó filmmé három és fél évtizeddel ezelőtt. A mozi előterében pedig az Alternative Budapest projektjéről elhíresült Kovács „KóPé” Péter tervező-grafikus plakátkiállítása színesíti a programot.

Most pedig kitérnék a címre, ami eredetileg az Alien újra mozikba kerülését harangozta volna be, azonban Kovács Gellért neve jobban megütötte a szemem a sajtóközleményben. Nem tudom, mennyire ismeritek őt, a Petőfi Rádió műsorán hallhattatok tőle filmkritikákat, és tudniillik rólam, hogy nem olvasok sem külföldi, sem pedig magyar oldalakon kritikát, Gellért rádióműsora volt az egyetlen, amiben hajlandó voltam ilyesmire adni a fejem. Ha jól tévedek, áprilistól nem rendel Gellért a rádióban, és ez idáig semmit sem lehetett tudni róla, hogy miért hagyták abba ezt a rovatot. Nekem ugyan nem lesz lehetőségem, de akinek sikerül róla információt szereznie, hogy mi is áll a dolgok hátterében, ne tartsa magában. Persze sokszor szidtam, lehalkítottam, amikor spoileres vizekre evezett, és a legtöbbször egyet sem értettem vele, de jó lenne tudni, hogy mi lett a sorsa.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

4 hozzászólás

  1. Kovács Gellért

    Szia! Hát köszönöm szépen, hogy hallgattál, meg hiányolsz – semmi különös nincs a dologban. Kirúgtak, mint a huzat, egyik pillanatról a másikra. Nem a filmes témájú működésemhez volt köze, illetve egy kicsit, de semmiféleképpen se ahhoz, hogy mit mondtam és hogyan a műsorban. Ennél kicsit bonyolultabb, vagy inkább fárasztóbb, még inkább tipikusabb a történet. Jelenleg, bár azt írod, nem olvasol kritikákat, ezért biztosan nem tudod, a PORT-ra, meg még pár helyre írok, s a DIGI Filmnél dolgozom. Kis szerencse kell hozzá, de még az is előfordulhat, hogy ősztől-téltől újra lehet majd hallani, esetleg látni is, ahogy filmekről okoskodom. Ja és az Alienre mindenképp gyere, ha tudsz :D

    • Szia! Hű, őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy eljut hozzád ez a poszt, de ezek szerint megtörtént, aminek igazán örülök. Fura volt, hogy hirtelen távoztál, habár csak 1-1,5 éven keresztül hallgattalak, mégis kedveltem a műsorodat reggelente. Még akkor is, ha nem értettünk egyet, bár ez teljesen természetesen, ha jobban belegondolunk. :)

      Igen, erről nem tudtam, hogy írsz ide-oda, de lehet, hogy akkor bepróbálom egy-két írásodat, csak olyan nehezen veszem rá magam ilyesmire. :) Hm, erre majd kíváncsi leszek, remélhetőleg abban az időben épp rádióközelben leszek.

      Az Alien sajnos nem fog összejönni, dolgozom ezerrel… Viszont, az nincs kizárva, hogy te ellátogatsz a CineFestre, ahol én bizony kőkeményen ott leszek miskolci révén. :) Erről majd esetleg értekezzünk. :) És legjobbakat, minél kevesebb kitolást…

  2. Én azt hittem csak nyári szünetről van szó… Vagy az is eszembe jutott, hogy esetleg más sávba került a műsor csak nem tudok róla… Sajnálattal olvasom, hogy nem :(… Én is nagyon élveztem reggel munkábamenet hallgatni a műsort. Tetszettek az összefoglalók, szórakoztatóak voltak és többnyire egyet is értettem a kritikákkal. Több film megnézésére is ihletet adott… Sajnálom, hogy az értelmes, sokoldalú és szórakoztató műsor, amely megtörte a hétköznapi mókuskerék monotóniáját eltűnt az adásból. Remélem azért még hallunk Gellért felől…

    • Szomorú mindenesetre, amit megtudtunk. Helyette van más… Magyarán szólva biztos, hogy valamilyen politikai döntés áll a dolgok hátterében, más nem állhat. Esetleg a jelenlegi emberke megelégszik kevesebb fizuval… na de tárgyalni luxus?