Hitchcock drága arca

Az Oscar-jelölés a minimum. A Hitchcock (12) (Hitchcock, hazai bemutató: február 7.) maszkmesterei lenyűgöző munkát végeztek Anthony Hopkinson. A 75 éves színész minden reggel 90 percet töltött két maszkos keze alatt, hogy elhelyezzék rajta az összesen 50 000 Font (majd 18 millió Ft) értékű test-kiegészítőt valamint póthasat, és így minél jobban hasonlítson a rémisztő filmek 130 kilós mesterére.

Hopkins minden reggel különleges műanyagötvözetből készült tokát, állat és orrot kapott, amelyet aprólékos gonddal az aznapi arcszínének megfelelő árnyalatúra festettek.

Hitchcock drága arca

Azért csodálatos színész Anthony Hopkins – nyilatkozta a most már Oscar-díjra jelölt maszkmester, Howard Berger – mert miközben mi reggelenként megborotváltuk az arcát és a fejét, azután hosszan elbíbelődtünk vele, ő tökéletesen átalakult. Amikor végül felállt a székéből, nemcsak az arca volt más: másképp járt, másképp beszélt, másképp gesztikulált, mint addig. Hitchcockká változott.

A kíváncsi újságírók azt is megtudták, hogy a filmben szintén szereplő Scarlett Johanssonnal nem volt sok dolguk a maszkosoknak: a gyönyörű Scarlett ugyanis szép szőke színésznőt (Janet Leigh-t) játszik a filmben. Mégis sokkal több féle segítséget kért a sminkfelelősöktől, mint Hopkins.

IC Press

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .