Hétvégi USA bevételi adatok – 2013.12.15.

  1. $73,7M - $204,9M – The Hobbit: The Desolation of Smaug (A hobbit: Smaug pusztasága)
  2. $22,2M - $266M – Frozen (Jégvarázs)
  3. $16M - $16M - Tyler Perry's A Madea Christmas
  4. $13,2M - $729,9M – The Hunger Games: Catching Fire (Az éhezők viadala: Futótűz)
  5. $2,7M - $619,9M – Thor: The Dark World (Thor: Sötét világ)
  6. $2,3M - $9,5M – Out of the Furnace
  7. $1,9M - $29,2M – Delivery Man (Elpuskázva)
  8. $1,8M - $28,3M – Philomena (Philomena - Határtalan szeretet)
  9. $1,7M - $14,9M – The Book Thief (A könyvtolvaj)
  10. $1,6M - $18,4M – Homefront (Harcban élve)

Amerikában természetesen a hétvége újdonsága, A hobbit: Smaug pusztasága (The Hobbit: The Desolation of Smaug) volt a legnépszerűbb, ami több mint $10 millióval maradt el az első rész nyitányától, és a gyártási költséget se hozták nyilvánosságra. Persze, ettől még nyilván nem beszélhetünk bukásról, vagy hasonlóról. A Jégvarázs nagyon keveset esett az hetéhez előző képest, és a harmadik helyre elég volt a Tyler Perry's A Madea Christmas is, amire egész jól fogyott a jegy egy ilyen ellenféllel szemben. Ennek sincs hír a büdzséjéről, szóval írom is a negyedik befutót, a Futótüzet, ami világszinten már gusztustalanul sokat hozott a konyhára. Utána egy hatalmas szakadékkal a Thor 2 következik, ami az Out of the Furnace-t utasította maga mögé. Az Elpuskázvára még mindig volt csöppnyi igény, mint ahogyan a Philomena sem adta át másoknak a helyet, de A könyvtolvaj esetében is ez a helyzet, és végül a Harcban élve zárja a listát.

Hat teremben játszották az Amerikai botrányt (American Hustle), amivel minket csúnyán megváratnak, de itt viszont durva szám született: 690,000 dollár. Pályanehezítés volt a film számára az R-es korhatár besorolás, viszont a $40 milliós büdzséig még van mit letenni az asztalra, de nem lesz ezzel gond. 15 vásznon kapott lehetőséget a Banks úr megmentése (Saving Mr. Banks), ami viszont "csak" $421,000 dollár tett a készítők zsebébe, de a gyártási költségről nincs hír.

Az első szám a hétvégi USA bevételt jelenti, míg a második a világszintű összbevételt mutatja.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .