Hétvégi USA bevételi adatok – 2013.07.21.

  1. $41,5M - $44,9M – The Conjuring
  2. $25,1M - $584,6M – Despicable Me 2 (Gru 2)
  3. $21,5M - $31,2M – Turbo (Turbó)
  4. $20M - $88,2M – Grown Ups 2 (Nagyfiúk 2)
  5. $18,5M - $26,1M – RED 2
  6. $16M - $179,5M – Pacific Rim (Tűzgyűrű)
  7. $12,8M - $19,6M – R.I.P.D. (R.I.P.D. - Szellemzsaruk)
  8. $9,3M - $145,2M – The Heat (Női szervek)
  9. $5,2M - $456,4M – World War Z (Z világháború)
  10. $5M - $532,9M – Monsters University (Szörny Egyetem)

James Wan horrorja, a The Conjuring jött, és a Comic-Con hétvégéjén mindenkit földbe döngölt. A $20 millióból készített horrorfilm már a nyitóhétvégéjén kétszer annyit hozott, mint amennyibe került. A Gru 2 továbbra is jelentősen vonzza a népet, és csak a harmadik helyre nyitott a hétvége másik újdonsága, a Turbó (Turbo), amellyel minket gusztustalanul megváratnak. Ez most aligha fontos, de a DreamWorks vakarhatja a fejét, mivel $135 millió dollárba került ez az animációs NASCAR verseny számukra. Még mindig ott van az élbolyban a Nagyfiúk 2, amely így már nullszaladós lett, de nem nagy karriert fut be, és csak az ötödik tudott lenni a RED 2, ami szintén elég silány számokat hozott a $84 milliós büdzséjéhez képest. Sajnos a Tűzgyűrű helyzete is elég siralmas, hiszen még a gyártási költségét sem termelte vissza, de ami még ettől is szomorúbb, hogy a R.I.P.D. - Szellemzsaruk (R.I.P.D.) lett a hétvége legnagyobb vesztese. Érdekesség, hogy a RED rendezője, Robert Schwentke nem a folytatást rendezte, hanem a Szellemzsarukat, vagyis inkább egy MiB koppintást választott, csakhogy ezzel még nagyobbat hasalt, mert $130 millióba került Jeff Bridges és Ryan Reynolds halálból való visszahozása. Nyolcadik a Női szervek, ők viszont jól állnak, és a WWZ is normális esést produkált. A Szörny Egyetem zárja a sort, ami a kasszáknál szépen bizonyít, csak egyébként haszontalan folytatásfilm. Továbbá hatalmas pénzügyi bukás A magányos lovas, ami világszinten nem keresett $150 milliót, és $215-be került. Az elnök végveszélyben is kiemelendő a negatívkodók listáján, hiszen az összbevétele távol áll a $100 milliótól, és $150-et locsoltak bele. Csúnya hétvége ez itt a bevételeket elemezgetve.

353 vásznon kapott lehetőséget Kristen Wiig vígjátéka, a Girl Most Likely, ami $736,000 dollárral gazdagította készítőit. A büdzséjéről nem esett szó, de nem olyan veszélyes szám ez egy ilyen vígjátékhoz, és a többi nagy nyári filmhez képest. Ezen a hétvégén debütált Nicolas Winding Refn és Ryan Gosling legújabb közös drámája, a Csak Isten bocsáthat meg (Only God Forgives) is, amelyet eredetileg mi is most kaptunk volna, de augusztus elejéig váratnak vele. Ez a film 78 teremben pergett, és $315,000 dollár értékben váltottak rá jegyet, ami jelentősen jobb szám, mint mondjuk a Girl Most Likelyé. Sőt, tovább megyek, a R.I.P.D. mozikénti átlagát is komolyan megközelíti. Egy teremben ment az Act of Killing című dokumentumfilm is, amelynek $28,100 dollárt sikerült összegyűjtenie.

Az első szám a hétvégi USA bevételt jelenti, míg a második a világszintű összbevételt mutatja.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .