Hétvégi USA bevételi adatok – 2013.02.17.

  1. $25M - $112,8M - A Good Day to Die Hard (Die Hard - Drágább, mint az életed)
  2. $23,4M - $72M – Identity Thief (Személyiségtolvaj)
  3. $21,4M - $30,3M – Safe Haven
  4. $16,1M - $16,1M – Escape from Planet Earth
  5. $9M - $67,9M – Warm Bodies (Eleven testek)
  6. $7,5M - $15,4M - Beautiful Creatures (Beautiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények)
  7. $6,3M - $19,1M – Side Effects (Mellékhatások)
  8. $6,1M - $138,8M – Silver Linings Playbook (Napos oldal)
  9. $3,5M - $150,9M – Hansel and Gretel: Witch Hunters (Boszorkányvadászok)
  10. $3,1M - $101M – Zero Dark Thirty (Zero Dark Thirty - A bin Láden-hajsza)

Egy szavunk sem lehet a héten, két filmet is világpremierként kaptunk, egyik a Die Hard - Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard), ami a kintieket nem igazán vonzotta mozikba, bár ott volt az R-es korhatár besorolása, de ez így akkor is karcsú, viszont a világ többi része megmenti McClane-ék seggét. A filmet $92 millióból rakták vászonra, amelyhez mérten egész jó zúzások kerültek bele - a napokban igyekszem írni róla. A Személyiségtolvaj egész jól szuperál, és a 23%-os példán felüli így a második hetében. Durva módon a Safe Haven, avagy Julianna Hough és Josh Duhamel romantikázása jobban meghatotta az amcsikat, mint a teremtmények, amik nem nyűgözték le a nézőket. Viccet félretéve, ez a film $28 millióból született. A negyedik helyet az Escape From Planet Earth című animációs film kaparintotta meg, és basszus, ez nagyon is szép eredmény ilyen ellenfelekkel szemben! Weinsteinék animációs filmje $40 millióból készült, ami simán meglehet. Ötödik helyen a mindössze 21%-os esést produkáló Eleven testek, ami ugyancsak szépen teljesít, viszont ugyanezt már nem mondhatja el magáról a Beautiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények (Beautiful Creatures), ami csúnyán elhasalt. Hát igen, az embereknek nincs szükségük ilyen hamar újabb Twilightra. Mondjuk szerintem a 132 perces játékidő is erős, de azért egy esélyt kap jövő hétvégén, hátha nem annyira gáz, mint a számai. Viszont legalább a $60 milliós büdzsé viszonylag gazdaságosnak mondható. A hetedik hely a Mellékhatásoké, ami nem nyitott valami fényesen múlthéten, de legalább most kicsit tartja magát. Ezt követően az 5,2%-ot eső Napos oldal futott be, aztán pedig a Boszorkányvadászok, míg végül a Zero Dark Thirty zárja a sort.

4 teremben játszották a Cannes-ban debütált, mostanra Oscar-jelöléssel büszkélkedő No-t is, ami $74,500 dollárral gazdagította a Sony Classics-ot. A Like Someone in Love három teremben került bemutatásra, és ez is egy Cannes-i alkotás, viszont a számai jóval csekélyebbek, mindössze $22,900 dollárra rúgnak.

Az első szám a hétvégi USA bevételt jelenti, míg a második a világszintű összbevételt mutatja.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .