Helen Mirren és Bryan Cranston a Trumbo-ban

A Variety értesülései szerint Helen Mirrennel tárgyalnak, hogy csatlakozzon Bryan Cranston mellé a Trumbo címre hallgató életrajzi filmben, amely a hollywoodi származású Dalton Trumbo forgatókönyvíró életét mutatják be.

Helen Mirren és Bryan Cranston a Trumbo-ban

Trumbo volt akkoriban a legjobban fizetett író, akit először 1941-ben jelöltek Oscar-díjra a Leánysorshoz (Kitty Foyle) írt forgatókönyvéért. Karrierje látszólag megtorpant 1947-ben, amikor nem volt hajlandó vallomást tenni, miután kommunizmussal vádolták. Ezek után tiltólistára került Hollywoodban, de továbbra is dolgozott álnéven. Az 1950-es években két Oscar-díjat is nyert, egyiket a Római vakációval (Roman Holiday), a másikat pedig a The Brave One-nal. Továbbá olyan klasszikusokhoz írt forgatókönyvet, mint a Spartacus vagy az Exodus, mielőtt 1976-ban rákban elhunyt.

Bryan Cranston fogja alakítani Dalton Trumbót, Helen Mirrent pedig a felesége, Cleo szerepére győzködik. Jay Roach rendezi a filmet John McNamara forgatókönyvéből, aki producerként is beszáll a buliba Michael London és Janice Williams mellett.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor kezdik a forgatást, és egyelőre még forgalmazójuk sincs.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .