Guillermo del Toro következő rendezése a Crimson Peak lesz

FILM HOBBIT

Úgy tűnik, hogy Guillermo del Toro rendező és a Legendary Pictures között remek kapcsolat alakult ki a Tűzgyűrű (Pacific Rim) forgatása közben, ugyanis del Toro következő filmje a Crimson Peak lesz, amely mögött szintén a Legendary áll.

Del Toro és Matthew Robbins közösen vetették papírra a kibonatkozóban lévő film forgatókönyvét, amelyet Lucinda Coxon némileg újraírt.

"Igazi díszletfüggő klasszikus, ugyanakkor modern feldolgozása ez a kísértettörténetnek. Lehetőséget ad nekem arra, hogy kicsit eljátszadozzak a annak műfaj korlátaival, amelyet annyira ismerek és szeretek, de ugyanakkor új szabályokat írjak."

Guillermo del Toro azután írta a Crimson Peak forgatókönyvét, hogy A Faun labirintusa-t eladta a Universal Picturesnek. Csakhogy a projekt a háttérbe szorult, melynek eredményeképpen elkészülhetett a Pokolfajzat 2: Az aranyhadsereg (Hellboy II: The Golden Army), aztán pedig A hobbit: Váratlan utazás (The Hobbit: An Unexpected Journey) forgatókönyvét kezdte papírra vetni. Ám amikor a Legendary érdeklődni kezdett a szkript iránt, a Universal 'engedélyezte', hogy haladjon ezzel a projekttel is, némi részesedésért cserébe.

Ez még mindig nem minden, ugyanis del Toro nagyon reméli, hogy a Legendary Picturesszel dolgozhat még a jövőben, méghozzá a várva várt At the Mountains of Madnessen. Bár erről még májusban hallottunk, amikor a Universal parkolópályára küldte a projektet, mert az elvileg nagyban hasonlít a Prometheusra. De nézzük, mit nyilatkozott erről az esetről a rendező:

"Imádták, de csak most fejeztük be a Tűzgyűrűt. Meg akarják várni, hogyan muzsikál (július 12-én jön) és aztán remélem, hogy ez lehet a következő. Mindenki arra kíváncsi, hogyan választom ki a projektjeimet. Csak olyasmikkel foglalkozom, amiket szeretek, de a finanszírozás mindig annyira vakszerencse kérdése… Nagyon gyakran előfordul, hogy azok jönnek össze, amikről azt gondolom sosem fognak, és azok maradnak a polcon, amiket tutira vettem."

Del Toro és stúdió remélik, hogy 2014 elején nekiláthatnak a Crimson Peak munkálatainak.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .