Greta Gerwig és Christoph Waltz a 64. Berlinale zsűrijében

Február 6-án veszi kezdetét és tíz napon keresztül tart az év első jelentős európai filmfesztiválja, a Berlinale. A 64. mustra versenyszekciójában 20 film esélyes az Arany Medve és az Ezüst Medve elnyeréséért, a zsűriben pedig több más szakmai kiválóság mellett Greta Gerwig, a Frances Ha sztárja és forgatókönyvírója is helyet foglal.

Greta Gerwig és Christoph Waltz a 64. Berlinale zsűrijében

A nemrégiben az alakításáért Golden Globe-ra jelölt fiatal színésznő nem először jár a Berlinalén, a tavalyi fesztiválra éppen a Frances Ha-t kísérte el annak európai premierjére. A programban Gerwig többek között dán, francia, német, görög, japán, holland, kínai, angol és amerikai alkotásokat szemléz majd. A zsűri további tagjai James Schamus amerikai producer (Brokeback Mountain - Túl a barátságon), Barbara Broccoli amerikai producer (James Bond-filmek), Trine Dyrholm dán színésznő (Csak a szerelem számít), Mitra Farahani iráni dokumentumfilmes, Michel Gondry francia rendező (Egy makulátlan elme örök ragyogása), Tony Leung kínai színész (Szigorúan piszkos ügyek) és Christoph Waltz osztrák színész (Django elszabadul) lesznek.

A tavalyi év egyik legbájosabbnak tartott vígjátéka, a Frances Ha bejárta a világ filmfesztiváljait: Telluride, Toronto és a Berlinale után többek között Karlovy Varyban és a miskolci Cinefesten is lenyűgözte nézőit. A New Yorkban és Párizsban forgató Noah Baumbach (A tintahal és a bálna, Greenberg) szeretett volna mind képi, mind zenei megoldásaiban az élete meghatározó filmjei, Truffaut és Godard alkotásai előtt tisztelegni, de a Frances Ha ezen klasszikusok ismerete nélkül is maximálisan befogadható, ízig-vérig mai mozi. A film továbbra is látható minden nap a Művész mozi műsorán, Magyarországon a Mozinet Kft. forgalmazza.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .