Értékelés: Superman elszabadul (Superman Unbound)

Superman elszabadulEgy megállíthatatlan android a láthatáron. Egy rejtélyes tűzgolyó, amely a Föld felé száguld. Egy vakmerő, és gyönyörű újságírónő, akit semmi sem állíthat meg, hogy kiderítse az igazságot. Csak egy újabb szokványos nap ez a hős Acélember életében… ám ezúttal, ha tetszik neki, ha nem kiszámíthatatlan unokatestvére, Supergirl is mellette van. A kőkemény kaland akkor kezdődik, amikor Superman tudomást szerez a Brainiac nevű kegyetlen teremtményről, aki elfoglalta és összezsugorította Kripton fővárosát, Kandort. Supermannek feltett szándéka, hogy felszabadítja a megszállt metropoliszt, és megóvja szülőbolygóját Brainiac növekvő hatalmától, ezért szembeszáll eddigi legveszedelmesebb ellenségével a DC Universe egész estés rajzfilmjében, amely a letehetetlen képregény-minisorozat alapján készült.

Kicsit alapozva Az acélemberre (Man of Steel) egynek elment ez az animációs film, ami a klasszikus mesék vonalát járja be, és ezzel nincs is semmi gond, de felnőtt fejjel már közel sem olyan szórakoztató, mint hajdanán. James Tucker most először rendezett egészestés filmet, bár ez a szűk 75 perc aligha nevezhető igazán annak, és ha van egy kis fölösleges időd, akkor jöhet, de egyébként nem érdemes erőltetni. Mostanság olyan, mintha ezek az animációs projektek nem tudnának szárnyalni, mintha leragadnának egy szinten, amit hoznak, és ennyi, semmi több. Ezt érzem jelen esetben is.

A karaktereket szépen megrajzolták, egyedül Lois Lane kapott kicsit fura külsőt, de idővel simán hozzászoktam, és még bírtam is a csajszit. Clark Kent viszont tényleg sok lett, de legalább Supermanként nem mondható el ugyanez róla, tehát van kárpótlás, és inkább pozitív oldalra billen a mérleg vele kapcsolatosan is. Supergirllel hú, de régen találkoztam! Nála tetszett, hogy csupán nem feltétlenül a szuperhősös erényei kerültek előtérbe, hanem kicsit az érzései is. A történet rosszfiúja kellőképpen ijesztő - már amit egy ilyen animációs megkíván, és a robothadseregével is elég jól meggyűlik a Földiek baja.

Mint írtam, a karakterek bejöttek, és lényegében minden más is, gondolok itt Metropoliszra, vagy a film többi helyszínére. Nagyszerűen rávilágítottak még, hogy ki kinek a kije, ami nálam szintén nem volt hátrány, mert teljes egészében nem vagyok képben, és ugyanezt várom majd el Zack Snydertől is, hogy szépen elmagyarázzanak mindent. Egy 5/10 elfér rá, de ha lehet, akkor soha többé.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .