Értékelés: LEGO Batman: A film (LEGO Batman The Movie)

LEGO Batman A filmAz Év embere díjátadó gálája, amelyet Bruce Wayne tiszteletére rendeztek, gyorsan káoszba fullad, amikor Joker válogatott gonosztevőkkel, köztük Rébusszal, a Macskanővel és Kétarccal az oldalán beront a helyszínre. A Sötét Lovag akcióba lendül, hogy elcsípje a hívatlan vendégeket, de egy bűnöző észrevétlen marad - Lex Luthor és az ő titkos fegyvere, amely örökre felboríthatja a hatalmi egyensúlyt Gothamban: a Dekonstruktor! Lehet, hogy Lex Luthor és Joker gátlástalan párosa túl nagy falatnak bizonyul Batman és Robin számára, de mire valók a szuperbarátok? Nézd meg, hogyan fog össze Superman, Csodanő, Zöld Lámpás és az Igazság Ligája az ártatlan Gotham City védelmében a gonosz ellen, és közben még jól is mulatnak! A videojáték soha nem látott, vadonatúj jelenetekkel bővült az első LEGO Batman-filmben - és ki tudja, néha még talán Batmannek is jár egy kis szórakozás!

Vicces, amikor rögtön az elején kiírják Jon Burton rendező/társ-forgatókönyvíró nevét, hiszen az 1989-es Batman filmet Tim Burton rendezte. A lényegre térve, és komolyra fordítva a szót, egy biztos, hogy a LEGO Batmant nem szabad komolyan venni. Elképesztően jó a humora, pedig mennyire tartottam tőle, hogy halálra fogom magam unni, de nem így történt. Mondjuk egy Superman elszabadul-t simán a földbe döngöli, pedig csak 6-os karika keretén belül rúghat ki a hámból, mégis százszor izgalmasabb, és felnőttek számára is fogyaszthatóbb animációs, mint a Superman elszabadul.

Bevallom őszintén, hogy eddig nem készült olyan LEGO film, ami felkeltse az érdeklődésem, avagy ezzel a filmmel veszítettem el a LEGO film- szüzességemet. Mit ne mondjak, soha rosszabb kezdetet senkinek. Aggódtam, hogy mihez fognak kezdeni, de sikerült olyan gyönyörűen kitölteniük a játékidőt, hogy néhány kevésbé érdekes pillanatot leszámítva teljesen rendben van, amit kaptunk.

Határozottan érdekes volt látni, ahogyan a DC Szuperhősök Szövetsége aktivizálja magát, és ahogyan Batman köré és ellen gyűlnek ezek a szuperhősök. Batman és Superman piszkálódása alap, viszont Robint mintha kicsit túl kiherélték volna. Először hozzá kellett szokni, hogy minden LEGO-ból van, de 10-20 perc után sima ügy volt, aztán jöhettek a film közbeni találgatások, hogy most épp kit látunk. A sztoriban felsorolták a legtöbb szereplőt, szóval nem ismételnék, viszont mindez tényleg lebilincselő élménynek számít a maga módján. Úgymond koncepcióként teljesen jó ahhoz, hogy elképzelhessük, hogy ezek a hősök hogyan működnének egy élőszereplős filmben. Pazar!

Az animációs ipar egy része gyengélkedik, és most főleg a kifejezetten DVD-re és Blu-rayre érkező filmekre gondolok. Nem mindig jön össze, hiszen a Batman: A sötét lovag visszatér, 1. résszel szemben ennek folytatása, a 2. rész is elég gyatra lett. Tehát most szépen megleptek, a 8/10 jár is érte, mert nem számítottam arra, hogy ennyire lekötnek.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

2 hozzászólás

  1. Anonymous

    Ez tulajdonképpen nem más mint a Lego Batman 2. játék film változata. A játékból kiszedték az átvezető videókat és hozzágyártották a többit. Így született meg a film.

  2. Ez nem fontos számomra, a lényeg, hogy jól éreztem magam, de értem, amit írsz. :)