Értékelés: Legendás állatok - Grindelwald bűntettei (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald)

Göthe Salmander szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie és az auror Propentina valamint a legjobb szívű mugli, Jacob. Meg persze a varázslók és emberek közötti békességet gyűlölő, nagyhatalmú és mindenkin átgázoló Gellert Grindelwald

Végre eljutottam ide is, és borzasztóan örülök, hogy még sikerült moziban elcsípni a Legendás állatok - Grindelwald bűntetteit, ugyanis még, ha történet szempontjából vannak is rések a pajzson, vizuálisan parádés látványvilágot alakítottak ki. Sok jelenet meglehetősen színpadias, bírtam, hogy kicsit lassabb lefolyásúak az események, ugyanakkor ezt nem mindig bírta el maga a film. Pedig nem is értem, hiszen ugyanúgy David Yates rendezett, a forgatókönyvet is J.K. Rowling szállította, tehát minden adott volt, mégse tudott az első rész szintjére emelkedni.

Ha engem kérdeztek, akkor inkább agyaljanak plusz egy évet és ne kapjuk kétévente a folytatásokat, mert ennek így semmi értelme. Pedig az első rész körülményeit az teszi érdekesebbé, hogy Yatestől ugyanúgy két évvel ezelőtt érkezett a Tarzan legendája is, amit megint csak nagyon szerettem. Igazából, nem tudom megmondani, hogy hol ment el a folytatás, mondjuk, azt azért hozzátenném, hogy nem látom annyira borúsan a helyzetet, mint azt az elmúlt hetekben sugalltátok. Azt a néhány "mesélősebb" jelenetet bírtam volna nélkülözni, ugyanis régebben, a Harry Potter-filmek idejében még tényleg tudtak mesélni, míg itt már unatkozunk ezen a recepten.

Persze, kommentben biztos megkapom majd, hogy "mit nekem, Johnny Depp a főszereplő, nem elég?". Igazából de, mert valójában nem sokat mertem várni tőle, vagy a karakterétől, mégis szívesen néztem, és, mivel semmilyen háttérinfóm nincs Grindelwaldról, így nálam ő alapozott. Kíváncsian várom, hogy a harmadik részben mit sütnek ki, és ha őszinte akarok lenni, a film végén, amikor realizáltam magamban, hogy ez gyengébb lett, mint elődje, kicsit olyan érzés is elfogott, mintha valaminek a felvezetését láttam volna valójában. És lehet, hogy tényleg!

Eddie Redmayne-t továbbra is csodálom, amiért ilyen szépen játssza a karaktert, viszont Dan Fogler karakterében - vagy benne - egyszerűen ennyi volt. Már nem nevettem a bénáskodásán, egyáltalán nem azt sugallta, mint amikor megismerhettük. Szerencsére legalább a Katherine Waterston-Alison Sudol párossal nincs gond - nagyon nincs! Jude Law szintén tökéletes választás Albus szerepére, imádtam minden egyes vele töltött percet, és egy kicsit kisebb elánnal ugyan, de Callum Turnert is ide sorolnám. Az Ezra Miller-Claudia Kim páros szintén hátborzongatóan jól működik, és egymagukban is megállják a helyüket. Kíváncsi vagyok az ő jövőjükre is, de izgat még Zoë Kravitz és Carmen Ejogo karaktereinek kifejlete is.

Vizuális effektteremtés és lényalkotás szempontjából igencsak erős az idei felhozatal, de abban bízom, hogy legalább jelöléseket kap majd a Legendás állatok - Grindelwald bűntettei, ugyanis nagyon rászolgált. Sikerült szemüveg nélküli vetítésre jegyet szerezni, és abszolút nincs is szükség a 3D-re, egyszerűen nem igényli a film, nem ettől lesz jobb, vagy rosszabb - bár összességében ezt vallom a filmek zöménél. Zenében sem okoz csalódást a folytatás, csak valahol azért sajnálom, hogy nem ugrotta meg az első rész lécét. Részemről jár érte a 8/10, viszont a ziccer szót is ide kell írnom, ha értitek, mire gondolok.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

2 hozzászólás

  1. Szmandra Krisztián

    Ha figyelmesen nézted volna a filmet, akkor tudhatnád, hogy a Zoe Kravitz által megformált Leta Lestrange karaktere elhalálozott. Az első film azért lett jobb, mert ott bemutatták a főbb karaktereket, itt pedig már el kezdték kibontani a további történéseket, mivel 5 filmből fog állni a sorozat. Igen tudom, hogy a Harry Potterekben minden filmet rendesen lezártak, de ott a legtöbb ember tudta, hogy fog folytatódni a történet, mert megjelent előtte a könyv, de itt csak a forgatókönyv van és csak Rowling tudja hogyan folytatódik a történet. Bár vannak olyan részek amikről tudjuk, hogy hogyan végződik, mert a Harry Potter regényekben felfedte őket az írónő.

    • Nyilvánvaló, hogy a Potter-filmeknél mi volt a helyzet, viszont én azokat könyveket sem olvastam. Kravitz kapcsán annyi megjegyzésem van, hogy nem akartam SPOILEREZNI, és attól, hogy az első film felvezetés volt, még lehetett volna picivel kidolgozottabb (izgalmasabb) a történet, bár ez ízlések és pofonok, nekem alapvetően ezt leszámítva tetszett a folytatás. :)